Újabb elismerést kapott a Mesebolt Bábszínház

Frisss • 2013. szeptember 16., hétfő •
Három előadással nevezett a Mesebolt bábszínház a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Gyermek-és Ifjúsági Színházi Szemlére, és a szakmai zsűri mindhármat bemutatásra alkalmasnak ítélte. ezzel a szombathelyi társulat a legsikeresebb a mezőnyben.
Újabb elismerést kapott a Mesebolt Bábszínház

A Mesebolt Bábszínház három előadása is bejutott, a 2013. november 18-24. között Budapesten megrendezésre kerülő VII. GYERMEK- és IFJÚSÁGI SZÍNHÁZI SZEMLE  versenyprogramjába. A szemletanács tagjai (Kaposi László rendező, drámatanár, a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnökségének tagja; Sándor L. István színházi szakíró, az Ellenfény Kortárs Tánc- és Színházművészeti folyóirat főszerkesztője; Szakall Judit gyermekszínjátszó-rendező, drámapedagógus)  az elmúlt két év kínálatából 15 színház összesen 19 produkcióját  találták méltónak arra, hogy meghívást kapjanak a találkozóra. A megmérettetésen bábszínházak, alternatív-  és családi színházak, színházi műhelyek ill. nagyszínházak is részt vehetnek,  vagyis - műfaji megkötöttségek nélkül - a gyermek- és ifjúsági korosztálynak játszó  teljes magyar színházi szakma. A Mesebolt – egyetlenként a mezőnyben –  mindhárom nevezett előadásával  elnyerte a válogató zsűri valamennyi tagjának  elismerését.

A szombathelyi bérletes gyerekek  és az őket kísérő pedagógusok számára ismerős produkciók ezek, hiszen  mindegyik szerepelt a tavaszi bérletes kínálatban.  A Madarak voltunk című előadás (rendező: Kovács Géza) – miután a bábszínházi szakma elismerését már kivívta a kecskeméti országos találkozón, most  újra megmérettetik.  A Tá-Ti-Ti - báb-zene-játék óvodásoknak című (rendező: H. Nagy Katalin) és a Ziránó Színházzal közös  Pinokkió című előadást (rendező: Kovács Géza)  is láthatja a Szemle közönsége.

A Mesebolt Bábszínház  ott volt a korábbi  budapesti találkozókon is, s rangos díjakkal, elismerésekkel tért haza.

közösség

további frisss

lap tetejére