Ahogy a borostyán csavarodik az Iseum oszlopain...

• 2012. március 02., péntek •
Szombathely is képviselteti magát az Utazás 2012. – 35. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon, Budapesten. Sok más mellett a város 2000 éves múltjára igyekeznek felhívni a látogatók figyelmét. A Savaria, a Nyugat királynője felirat úgy csalogat, ahogy a borostyán csavarodik az Iseum oszlopain-nem lehet ellenállni neki.
Ahogy a borostyán csavarodik az Iseum oszlopain...

Szombathely standja a kiállításon

Utazási irodák jobbnál-jobb kínálatokkal: ki külföldre vinne, ki a belföldre esküszik, ki az egzotikusban látja a pihenést, ki a mozgásra és a víz gyógyerejére támaszkodik. Aki labdába akar rúgni 2012-ben, az képviselteti magát a 35. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon. Így tett Szombathely is, hisz ha minden út nem is, a Borostyánkő biztosan ide vezet. A két évezredet megélt városba, ahol az emberek még mindig tógában járnak, ahol kerámiakancsóból folyik az erős fekete és ahol a Savaria, a Nyugat királynője felirat úgy csalogat, ahogy a borostyán csavarodik az Iseum oszlopain. Nem kell több ezer kilométert utazni ahhoz, hogy hagyományokat, gyógyvizet, kulturális programokat, sportolási lehetőséget találjon valaki egy helyen. Elég, ha belép a Nyugat kapuján, és hagyja, hogy magába fogadja az egyszerre családias és nagyvilági város, Szombathely- ez az, amit négy napon keresztül próbálnak átadni a szervezők a kiállításon.

Eddig úgy tűnik, sikeresen. Szommer Ildikó karneváligazgató elmondta, már az első napon sokan érdeklődtek a kínálatuk iránt. Azért is jók az ilyen események, mert össze hozza a szakma nagyjait, ilyenkor lazább keretek között lehet kapcsolatokat, üzleteket kötni- tette hozzá. Vörös-Borsody Csilla, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője is hasonlóan értékelte az eseményeket. Mikor elkezdtünk foglalkozni a városi turizmussal, azt tapasztaltuk, hogy hatalmas a hiány az ismertető prospektusokból, füzetekből. A nagyobb eseményeknek, programoknak volt ugyan külön-külön bemutatkozó anyaga, de olyan, ami egybe fogná a leglényegesebbeket, az csak most, a kiállításra készült el- mondta el az igazgató asszony.

Szommer Ildikó Karneváligazgató

Szombathely az elmúlt időszakban rengeteg változáson esett át turisztikai szempontból, kulturális események egyrészről, sportrendezvények másrészről, de mind-mind erősödtek- összegzett lapunknak Tama István, a Nyugat- dunántuli Regionális Marketing Igazgatóság ügyvezetője. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Savaria Karnevál mellett bejöttek új rendezvények, például az Iseumi Szabadtéri Játékok, melyről azt gondoljuk, igazi nemzetközi vonzerővé fejleszthető. Sokat kell még foglalkozni imázs építéssel, hisz Szombathely nem minden fejben van ott, mint turisztikai szempont, de van mire alapozni, és a szombathelyi TDM szervezet ezt igyekszik majd bebizonyítani- fűzte hozzá.

Ágh Péter, Szommer Ildikó, Navracsics Tibor, Sági József

Ágh Péter országgyűlési képviselő invitálására a miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a vasi megyeszékhely standját is meglátogatta. Itt Szommer Ildikó karneváligazgató tájékoztatta az idei Savaria Karnevál terveiről. A beszélgetésből kiderült: Navracsics Tibor már eddig is sokat tudott és hallott az eseményről, ha ideje engedi, felkeresi Közép-Európa legnagyobb historikus játékát. A szombathelyi pavilont az önkormányzat részéről Lazáry Viktor alpolgármester, Lendvai Ferenc és Sági József képviselők is megszemlélték.

közösség

további frisss

lap tetejére