Szombathely a tánc fővárosa

EB, MTI • 2013. május 15., szerda •
Nem is csak az országé, hanem egyenesen Európáé, hiszen Tíztánc Európa bajnokságot rendez júniusban Szombathely, ahova csaknem harminc, nemzetközileg is elismert párt várnak.

Marcus Sónyi, a verseny döntnöke és főszervezője hangsúlyozta: a vasi megyeszékhely már nem először ad otthont a társastánc legrangosabb európai versenyének, hiszen nemzetközileg is a legjobb helyszínek között tartják számon Szombathelyt és elismerik a tánckultúra iráni szeretetét, elkötelezettségét. Hozzátette, a tíztánc óriási kihívást jelent a versenyzőknek, hiszen a párosok a standard táncokról latin táncokra, majd latinról standardra váltanak, a két teljesen különböző karakterű táncban pedig úgy kell érvényesülnie a férfi és nő közötti együttműködésnek, hogy közben a táncosok egyénileg is alkalmazkodjanak a különböző ritmusokhoz.

Nem engedünk a 48-ból-vette át a szót Parais István, az AGORA igazgatója, jelezvén, hogy immáron 48. alkalommal rendezik meg a Savaria Táncversenyt, amely Szombathely legrégebbi, legtradicionálisabb eseményei közé tartozik.

Lazáry Viktor alpolgármester is úgy fogalmazott, ez az a rendezvény, amiről ismerik Szombathelyt. Fontos a városnak, hogy sikeres rendezvényeit megtartsa és fejlessze- tette hozzá. Ez egy olyan esemény, amely a város pozitív imázsát erősíti.

A sajtótájékoztatón szó volt arról is, hogy Szombathely és Oberwart szorosabbra fűzi kapcsolatait, és nemcsak közös programokat szerveznek majd, de reklámozzák is egymás nagyrendezvényeit. Manfred Marlovits, az Oberwart Plus Városmarketing Egyesület elnöke rögtön ajánlott is néhányat: május 29-én vásárlók éjszakájára várják az érdeklődőket, július 13-án futsal meccset rendeznek Oberwartba, augusztus 14-én pedig a Savaria Történelmi Karnevál előrendezvénye lesz Felsőőrött.

Program:

Június 8. szombat 13.00

AGORA – Művelődési és Sportház

48. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY

  • WDSF Tíztánc Európa-bajnokság
  • WDSF Ifjúsági Latin Open

13.00 Elődöntők

17:05 Ifjúsági Latin Open párosok EREDMÉNYHIRDETÉS

 

19.00 Középdöntők, döntők

19.10 Köszöntők

19.10 Középdöntők, döntők

22:30 EREDMÉNYHIRDETÉS – DÍJÁTADÁS

Jegyárak:      elődöntők: I. kategória: 2.700 Ft, II. kategória: 2.200 Ft

                        középdöntők,döntők: I. kategória: 5.200 Ft, II. kategória: 4.700 Ft

 

Jegyek elővételben az AGORA– Jegyirodában (Szombathely,9700 Belsikátor 1., tel.: 06 94/ 511-266) illetve a rendezvény előtt a helyszínen vásárolhatók.

közösség

további frisss

lap tetejére