Együtt az Opel és a Weöres Sándor Színház

MTI • 2013. június 13., csütörtök •
Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött egymással csütörtökön az Opel Szentgotthárd Kft. és a szombathelyi Weöres Sándor Színház.
Együtt az Opel és a Weöres Sándor Színház

Fotó: wssz.hu

Jordán Tamás színházigazgató a dokumentum aláírása előtt hangsúlyozta: a kultúrának és a gazdaságnak kölcsönösen szüksége van egymásra. Ma már nem elegendő ha egy ipari cég minőségi munkát végez és ennek megfelelő fizetést ad a dolgozóinak, de biztosítania kell a munkatársak jó közérzetét is, ehhez pedig egy olyan kulturális intézmény mint a Weöres Sándor Színház a maga eszközeivel jól hozzá tud járulni - hangoztatta.

A direktor szerint nem a hagyományos értelemben vett szponzorációról van szó, ahol a színház támogatást kér és ennek fejében nyújt valamit, hanem valódi együttműködésről, közös gondolkodásról, amely azt célozza, hogy a szentgotthárdi Opel-gyár és a Weöres Sándor Színház, a gazdaság és a kultúra valóban összefonódjék egymással, részeseivé váljanak egymás ünnepeinek és hétköznapjainak. Jordán Tamás kiemelte: a szombathelyi színház számára nem előzmények nélküli a gazdaság szereplői felé fordulás, hiszen a gazdaság teljesítménye teremthet hosszú távon alapot a kulturális intézmények működéséhez, éppen ezért hozták létre a hiányszakmák népszerűsítése érdekében előbb a Szakmák Színháza, majd a Mérnök Színház elnevezésű produkciókat.  

Solt Tamás, az Opel Szentgotthárd Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a hosszú távú megállapodás szerint a Weöres Sándor Színház művészei részt vesznek majd a gyár által szervezett programokon, például szeptemberben az Opel hagyományos családi napján, ahol minden évben háromezer embert látnak vendégül, megmutatják nekik a gyárat működés közben, színvonalas kulturális és szórakoztató programot szerveznek számukra.

Jordán Tamás elmondta: a Holdbeli csónakos-díj átadásakor októberben az Opel egy színésznek és egy háttérmunkatársnak különdíjat ajánl fel, ez is a formálódó együttműködés része.

Kérdésekre válaszolva az aláírók elmondták: a megállapodásban egyelőre nem szerepelnek konkrét összegek, Jordán Tamás szerint "minden szolgáltatásuk pontosan be van árazva", de az együttműködés ennél jóval több tartalommal bír majd. Solt Tamás hangsúlyozta: az Opel számára fontos, hogy dolgozóik érezzék a feléjük irányuló figyelmet, talán ennek a szemléletmódnak is köszönhető, hogy egy nemrég készült felmérés alapján dolgozóik 70 százaléka nyilatkozott úgy, hogy semmiképp nem hagyná ott jelenlegi munkahelyét.

 

közösség

további frisss

lap tetejére