125. születésnapját ünnepelte a Zrínyi Ilona Általános Iskola

EB • 2012. február 16., csütörtök •
Reáliskolának indult, polgári lett belőle, majd felsőkereskedelmivé változtatták. Mai nevét a háború után kapta. A Zrínyi szellemisége azonban a mai napig megmaradt: életre, erkölcsre, hazafiságra nevel, immáron 125 éve. A jubileumot nagyszabású gálával ünnepelték meg a Weöres Sándor Színház nagytermében csütörtökön délután.
125. születésnapját ünnepelte a Zrínyi Ilona Általános Iskola

fotó:Dr Puskás Tivadar

Kívánom, hogy e történelmi súly ne nehézségként jelenjen meg, hanem olyan érzéseket keltsen, ami munkára sarkall- fogalmazott dr. Puskás Tivadar köszöntőjében. Mindenki tudja és érzi a felelősségét, hogy azzal hogy ide járt tanulni, nem csak önmagát, hanem az egész intézményt, annak minden tanítóját és tanulóját képviseli- fűzte hozzá a polgármester.

Egykori pedagógusok és diákok, jelenlegi tanárok és diákok gyűltek össze csütörtök délután a Weöres Sándor Színház nagytermében, hogy méltóan megemlékezzenek arról a 125 évről, amely az intézmény alapítása óta eltelt.

Lehet, hogy egy ember életében soknak számít ennyi idő, egy intézményében viszont arról tanúskodik, itt tudás és tapasztalat van- mondta Kis Gábor, az iskola igazgatója. Az egykori kaszárnyában három pedagógussal nyitotta meg kapuit az iskola, ma ötvenen vannak a testületben. Általában a túlzsúfoltság jellemezte, többször bővíteni is kellett az intézményt, előfordult, hogy ezer tanulója volt egyszerre- kaptunk gyors leltárt az eltelt negyed évezredről. Ami azonban nem változott, az a polgári szemlélet- hangsúlyozta az intézményvezető. A Zrínyi Ilona Általános Iskola az életre, a munkára, az erkölcsre, a hazafiságra nevel a mai napig.

A születésnapot nagyszabású gála zárta, ahol a zene, a sport, az irodalom és a tánc is főszerephez jutott.

 

közösség

további frisss

lap tetejére