Újabb szatír Szombathelyen?

frisss • 2012. június 06., szerda •
Eddig csak pletykálták, most azonban saját tapasztalataink alapján kellett megbizonyosodnunk arról, hogy bizony akad még szatír Szombathelyen. Az eseteket jeleztük a rendőrség felé.

Semmiképp sem szeretnénk pánikot kelteni, de tény: egy kolléganőnket megtámadta egy „mutogatós” kutyasétáltatás közben, de szerkesztőségünk egy másik bejelentést is kapott. Ami igazán megrázó, hogy mindkét eset fényes nappal történt.

Egy hónapon keresztül válogatás nélkül nőket és kislányokat molesztált egy 22 éves férfi Szombathelyen, - erről a frisss.hu is is beszámolt. A rendőrség március 27-én kezdte meg ismeretlen tettes ellen a nyomozást, és hamar el is kapták az elkövetőt. Már akkor rebesgették a városban, hogy nem egy, hanem két zaklató van. Akkori cikkünkben az állt, hogy évtizedek óta nem történt hasonló eset a városban, s közben egy kicsit reménykedtünk is, hogy ezek után évtizedekig nem is fog.

A zaklató elfogásáért dr. Puskás Tivadar polgármester kitüntetést adományozott a legutóbbi közgyűlésen

Egészen mostanáig. Mert, hogy egyik kolléganőnknek sajnos saját bőrén kellett megtapasztalnia, egy „mutogatós” zaklatását. Szombaton kora délután sétáltatta kutyáját az oladi elkerülőnél található kutyafuttatón, amikor is arra lett figyelmes, hogy egy férfi kerékpárjával követi. Majd egyre feltűnőbben baktatott kolléganőnk után, amikor is a nő megijedt, elővette telefonját, s felhívta egy barátját, hogy a férfi lássa, nincs teljesen egyedül. Ám a zaklatót ez sem riasztotta vissza, elővette nemi szervét. Munkatársunk szerencséje annyi volt, hogy őrző-védő fajtájú kutyája érzékelte a veszélyt, és morgásával elijesztette a támadót.

 

Illusztráció: Kolléganőnknek is ilyen kutyája van. Neki köszönheti, hogy nem történt nagyobb baj

Vasárnap egy telefonos bejelentés is érkezett szerkesztőségünkbe. Egy 26 éves lány a főiskola mögött sétált vasárnap délután, amikor is arra lett figyelmes, hogy egy szintén biciklis férfi követi. Majd eltűnt, és egyszer csak előbújt a bokorból. A lány ekkor megijedt és felhívta barátját telefonon, hogy hazáig beszélgessen vele. A férfi ezek után sem riadt vissza, hazáig követte. Majd többször becsöngetett a házba.

Illusztráció: Mindkét esetben biciklivel követték a lányokat

A két esetet jelentettük a szombathelyi rendőröknek is. Munkatársunk nagyon jó személyleírást tudott adni a zaklatóról: fiatal, sötét bőrű, sötét hajú, alacsony, zömök testalkatú, lapos orrú, bilifrizurás. A rendőrök egyébként azt mondják, jól tették a lányok, hogy felhívtak valakit, de jobban tették volna, ha a rendőrséget hívják, ugyanis ilyen esetekben két perc alatt a helyszínen vannak. Azt nem tudjuk van-e összefüggés a két eset között, az azonban akkor is furcsa, hogy mindkét zaklató biciklivel ment a lányok után.

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére