Újabb fejlesztések a Markusovszky Kórházban

Szerző: frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2017. október 20., péntek •
Több mint 170 millió forintos beruházás keretében öt darab röntgengépet szerzett be a Markusovszky Egyetemi Oktatókorház. Az új eszközöknek köszönhetően biztonságosabbá válik a betegellátás és évente több millió forintot tud az intézmény megtakarítani.
Újabb fejlesztések a Markusovszky Kórházban

Az új eszközök beszerzésével lényegében befejeződött a kórház röntgenkészülék-hálózatának digitalizálása – kezdte mondandóját professzor dr. Nagy Lajos azon a sajtótájékoztatón, melyen a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház legújabb fejlesztését mutatták be a média képviselőinek. Az egészségügyi intézmény főigazgatója a továbbiakban kitért arra, hogy az öt új eszköznek, azaz a négy digitális mobil, valamint az egy panoráma röntgennek köszönhetően biztonságosabbá válik a betegellátás, emellett pedig jelentős költségeket is meg tudnak takarítani. A kórház első embere kiemelte, hogy a digitalizálásnak hála az intézmény valamennyi számítógépén elérhetőek lesznek a betegek anyagai, akár röntgenfelvételei is. Természetesen ezeket az adatvédelem maximális betartásával kezelik a továbbiakban is.

A Markusovszky Egyetemi Kórházban az elmúlt hét évben 17 milliárd forintnyi beruházás már megtörtént. További fejlesztések is következnek majd. Például hamarosan letesszük annak az alapellátó centrumnak az alapkövét, mely a kórházzal szoros szimbiózisban szintén javítani fogja a szombathelyiek és a Vas megyeiek egészségügyi ellátását – mondta köszöntőjében Hende Csaba, a Parlament alelnöke. Szombathely országgyűlési képviselője a továbbiakban szólt arról is, hogy hamarosan a sebészeti tömb is megújul majd. Külön kihangsúlyozta, hogy a Markusovszky Kórházban a közelmúltban nagyobb értékű beruházások történtek, mint amennyibe a Haladás új sportkomplexuma kerül. Bár véleménye szerint a sportcélú kiadások az egészségügyben is jelentkeznek majd, mivel a sport a legjobb prevenció a betegségek tekintetében. Hende Csaba végül azokról az undorító, gyomorforgató támadásokról tett említést, melyeknek a baloldali lakájmédiának köszönhetően az utóbbi időben a Markusovszky Kórház orvosai, ápolói ki voltak téve. Az Országgyűlés alelnöke maximális támogatásáról biztosította a szombathelyi egészségügyi intézmény valamennyi dolgozóját.

 

A sajtótájékoztatón Puskás Tivadar polgármester is köszöntötte az egybegyűlteket, majd pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy Szombathely önkormányzata hosszú esztendők óta segíti a Markusovszky Kórházat. A város stratégiai kérdésekben meghatározott célokra évente 50, 100, 150 millió forintot biztosít az intézménynek. A program végén Limbach Viktor, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója mondott pár szót arról a pályázati rendszerről, mely hozzájárulhat a kórházak fejlődéséhez, modernizálásához. Így például a Markusovszky Kórházéhoz is.

 

 

kapcsolódó galéria


frisss

közösség

további frisss

lap tetejére