Új buszjáratok, kastélyfelújítás, csapadékvíz-elvezetés- jön a márciusi közgyűlés

Frisss • 2013. március 26., kedd •
Számos, a várost érintő javító intézkedésről, fejlesztésről döntenek a soron következő ülésen a városatyák. A Március 28-i közgyűlésen 31 napirendi pontot nyílt ülésen, 12 napirendi pontot pedig zárt ajtók mögött tárgyalnak majd a képviselők. Összeszedtük a legfontosabbakat.

Megújulhat az Ernuszt- kastély

A márciusi ülés a napirendi pontok tárgyalásával kezdődik majd, és azok megvitatása után jön az előző közgyűlés óta eltelt események beszámolói és az interpellációk. Mint arról már beszámoltunk, nyertes TDM pályázatnak köszönhetően kültéri fitnesz park létesülhet a Csónakázó-tó környékén. Ennek érdekében a parkot a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. részére ingyenes használatba adják 2019. december 31-ig.  Pályázattal folytatjuk , a város ugyanis a  Nemzeti Kulturális Alap által meghirdetett pályázatra jelentkezett, amelyből megvalósulhatna a „Szombathelyi Ernuszt-kastély homlokzatának részleges felújítása.

Az épületben működik a Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola, amely jelenleg beázik, az állaga romlik, ezzel a műemléki szempontból is értéket képviselő épület leromlása folyamatos. A pályázat támogatása esetén az épület homlokzatának részleges felújítása történne meg, amely magába foglalja a földszinten a fedett terasz részén a kazettás mennyezet leesett vakolatrészeinek, az oszlopok lábazatán lévő vakolathiányoknak pótlását, az erkély homlokzat színezésesét, valamint az eresz és lefolyó csatornák cseréjét és a korlát felújítását is. Pályázat beadási határideje 25.-e volt, így a polgármester előre döntött róla, de minden bizonnyal a közgyűlésnek sem lesz ellenvetése.

125 millió csapadékvíz- elvezetésre

Az Ernuszt Kelemen utcában már megkezdődött, most folytatódni látszik a csapadékvíz - elvezetés fejlesztése. Az idei költségvetésben 125 millió forintot különítettek el erre a célra. 70 millió forintból a Teleki B. u. – Stromfeld u. 11-es Huszár u. által határolt terület csapadékvíz elvezetését oldanák meg, és további 55 millióból pedig a Kámon-Herény városrész csapadékvíz elvezetés I. ütemét.  „Tömbbelső felújításra” 135 millió forintot szánnak a 2013-as esztendőben, ebből a Széll K. u. 51-es, és a Kisfaludy S. u. – Király u. - Savaria tér tömbbelső újulna meg. A kivitelezésére várhatóan 2013. június 1. és szeptember 30. közt kerülhet sor.

A februári ülésen első olvasatban tárgyaltak a „Szombathely visszavár” Felsőoktatási Tanulmányi Ösztöndíjról, ezúttal az arról szóló rendeletet is megalkotják az előzetes szerint.

Mivel a Tankerület elhelyezése a megyei intézményfenntartó központ által használt ingatlanban nem biztosítható, azt az önkormányzat április 1-től a Kossuth Lajos utca 11. szám alatti épületbe költözteti.

Új helyen működik tovább a LOGO

Múlt hónapban úgy határozott a közgyűlés, hogy Szombathely önkormányzata nem veszi át a MMIK működtetését. Az eddig itt helyet kapó LOGO Ifjúsági Szolgálatot április 1-től az általa ellátott ifjúsági feladatokkal, az azok ellátásához szükséges személyi és tárgyi feltételekkel (utóbbiakat tulajdonba) átvenné a város, és a feladatokat változatlan tartalommal a jövőben is ellátná. A székhelyüket pedig az Óperint u.1. szám alatt található ingatlanba (az Esélyek Házával együtt) költöztetnék.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ valamint a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar képviselőinek a beszámolójára is sor kerül majd a soron következő ülésen.

Módosítják a buszmenetrendet, s végre pont kerülhet a régóta húzódó viták végére:  új járatokat vezetnek be és új megállóhelyeket is kijelölnek. A témával egy külön cikkben részletesen foglalkozunk még. Valószínűleg abban is egyetértés lesz, hogy a város kezdeményezi a Balatonberényi Gyermeküdülő ingyenes önkormányzati tulajdonba vételét.

Főszerkesztőt és igazgatót is választanak

Zárt ülésen múzeumigazgatót választanak, kinevezik a Szombathelyi7 című önkormányzati hetilap főszerkesztőjét és tárgyalnak az Art Café bérleti jogviszonyáról is.

Ahogy azt már megszokhatták, csütörtök reggel kilenctől ott leszünk a városháza nagytermében, és percről-percre beszámolunk a történésekről.

 

Új buszjáratok, kastélyfelújítás, csapadékvíz elvezetés- jön a márciusi közgyűlés

 

Számos, a várost érintő javító intézkedésről, fejlesztésről döntenek a soron következő ülésen a városatyák. A Március 28-i Közgyűlésen 31 napirendi pontot nyílt ülésen, 12 napirendi pontot pedig zárt ajtók mögött tárgyalnak majd a képviselők. Összeszedtük a legfontosabbakat.

 

A márciusi ülés a napirendi pontok tárgyalásával kezdődik majd, és azok megvitatása után jön az előző közgyűlés óta eltelt események beszámolói és az interpellációk. Mint arról már beszámoltunk, nyertes TDM pályázatnak köszönhetően kültéri fitnesz park létesülhet a Csónakázó-tó környékén. Ennek érdekében a parkot a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. részére ingyenes használatba adják 2019. december 31-ig.  Pályázattal folytatjuk , a város ugyanis a  Nemzeti Kulturális Alap által meghirdetett pályázatra jelentkezett, amelyből megvalósulhatna a „Szombathelyi Ernuszt-kastély homlokzatának részleges felújítása. Az épületben működik a Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola, amely jelenleg beázik, az állaga romlik, ezzel a műemléki szempontból is értéket képviselő épület leromlása folyamatos. A pályázat támogatása esetén az épület homlokzatának részleges felújítása történne meg, amely magába foglalja a földszinten a fedett terasz részén a kazettás mennyezet leesett vakolatrészeinek, az oszlopok lábazatán lévő vakolathiányoknak pótlását, az erkély homlokzat színezésesét, valamint az eresz és lefolyó csatornák cseréjét és a korlát felújítását is. Pályázat beadási határideje 25-e volt, így a polgármester előre döntött róla, de minden bizonnyal a Közgyűlésnek sem lesz ellenvetése.

 

Az Ernuszt Kelemen utcában már megkezdődött, most folytatódni látszik a csapadékvízelvezetés fejlesztése. Az idei költségvetésben 125 millió forintot különítettek el erre a célra. 70 millió forintból a Teleki B. u. – Stromfeld u. 11-es Huszár u. által határolt terület csapadékvíz elvezetését oldanák meg, és további 55 millióból pedig a Kámon-Herény városrész csapadékvíz elvezetés I. ütemét.  „Tömbbelső felújításra” 135 millió forintot szánnak a 2013-as esztendőben, ebből a Széll K. u. 51-es, és a Kisfaludy S. u. – Király u. - Savaria tér tömbbelső újulna meg. A kivitelezésére várhatóan 2013. június 1. és szeptember 30. közt kerülhet sor.

 

A februári ülésen első olvasatban tárgyaltak a „Szombathely visszavár” Felsőoktatási Tanulmányi Ösztöndíjról, ezúttal az arról szóló rendeletet is megalkotják.

 

 

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére