Szorgalmas és rászoruló fiatalok kaptak ösztöndíjat

bz • 2011. november 30., szerda •
Kőműves inasból, saját erejéből küzdötte fel magát építésvezető mérnökké a szombathelyi Petz Gyula. Végrendelete szerint, hagyatékából már hetedik éve adnak hátrányos helyzetű, de szorgalmas diákoknak. Húsz tanuló kapott idén is 62 500 forintot Szombathelyen.
Szorgalmas és rászoruló fiatalok kaptak ösztöndíjat

Összesen több mint negyvenen adták be pályázatukat ebben a tanévben a Petz Ösztöndíj programra. Azoknak az általános és középiskolásoknak van esélye a támogatásra, akik legalább 4-es tanulmányi eredményt érnek el, és családjuk anyagilag hátrányos helyzetű. A pályázók közül huszonhárman alapfokú huszonegyen középfokú oktatási intézményben tanulnak, mindannyian 4,3 tanulmányi átlaggal bizonyították rátermettségüket.

A szerdai ünnepélyes köszöntőn a diákok oklevelet vehettek át, később az iskola átutalja nekik a pénzt is. Dr. Puskás Tivadar, polgármester is gratulált a fiataloknak. A városvezető szerint Petz Gyula emléke megfelelő példakép mindenkinek. Továbbá reményét fejezte ki, hogy ezen anyagi támogatás is hozzájárul ahhoz, hogy mindenkinek szebb karácsonya legyen.
 
Petz Gyula több mint 6 millió forintos örökségét a város évente egymillió forinttal egészíti ki, és így minden esztendőben 20 szombathelyi diák kap 62 500 forintos tanulmányi támogatást. Az örökhagyó 2003-ban bekövetkezett haláláig Szombathelyen élt. Kőműves inasból saját erejéből vált építésvezető mérnökké. Végrendeletében olvasható, hogy hagyatékából azokat a diákokat kívánja segíteni, akik szorgalmasak, de nehéz anyagi körülmények között élnek.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére