Sikeres vasi pályázatok

Szerző: frisss.hu Fotó: szombathely.hu • 2017. december 23., szombat •
Összesen 16 milliárd forintot nyertek a vasi pályázatok az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében. Ebből a hatalmas összegből 9,6 milliárd érkezik Szombathelyre.
Sikeres vasi pályázatok

Az ŐrvidékHázban tartották meg azt a sajtótájékoztatót, melyen először Schanda Tamás János, az EMMI  európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára foglalta össze az EFOP-program legjelentősebb tudnivalóit.

Magyarország kormánya, családbarát kormány. Az elmúlt években meghozott pozitív döntések már komoly mértékben érzékelhetők az ország állapotán. A siker, a fejlődés pedig az itt élő családok, az itt élő közösségek erősödésének köszönhető – kezdte beszédét az államtitkár, majd pedig bejelentette, hogy az elkövetkezendő időszakban 16 milliárd forint pályázati pénz érkezik Vas megyébe, melynek köszönhetően tovább erősödhet a családi értékrend. Ebbe beletartozik a gyermekvállalás ösztönzése és a nők munkaerőpiaci integrációja is.  Emellett ebből a hatalmas összegből természetesen más területekre is bőven jut majd.

A Vas megyébe érkező 16 milliárd forintból 9 milliárd 600 millió forint érinti Szombathely városát. Ez országos szinten is kiemelkedőnek mondható – fogalmazott Hende Csaba. Az országgyűlési képviselő a továbbiakban néhány sikeres pályázatot emelt ki, melyeknek köszönhetően például a Markusovszky Kórház amellett, hogy képzési programokat indíthat, még komoly eszközbeszerzést is megvalósíthat.  Az EFOP nagy nyertesei közé tartozik az ELTE Savaria Egyetemi Központja is, melynek hat sikeres pályázata is van. Az elnyert több milliárd forintból többek között a nem régiben elindított mérnökképzés népszerűsítésére is százmilliók állnak majd rendelkezésre, de a kutatásfejlesztésre és az infokommunikációra is jelentős anyagi erők jutnak.

A sajtótájékoztató végén Puskás Tivadar azokat a sikeres pályázatokat emelte ki, melyeknek hála például a szombathelyi bölcsődék oktatási rendszerét, köztük a zenei képzést lehet komoly mértékben fejleszteni.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére