Senkit nem hagynak az út szélén

Frisss • 2013. június 21., péntek •
Minden ember képes hozzátenni a közöshöz, csak segíteni kell benne - fogalmazott Balogh Zoltán az emberi erőforrások minisztere a Fidesz Magyarország jobban teljesít elnevezésű konferencia nyolcadik állomásán, Szombathelyen.
Senkit nem hagynak az út szélén

2010-ben olyan országot kaptunk, amelyben tenni kellett: összefogással, szolidaritással, a másikon való segítéssel. Mára az összefogás országa lettünk - ezekkel a szavakkal köszöntötte Puskás Tivadar polgármester a konferencia résztvevőit.

Balogh Zoltán azt mondta, Szombathely a megújuló Magyarország példája lehet, hiszen az újraélesztési programban nem csak hivatásosok vesznek részt. Az országot is újra kell(ett)  éleszteni, de ez csak úgy sikerülhet, ha mindenki hozzátesz a közöshöz. Legelőször szemléletváltás szükséges: a kormány azzal nem segít, hogy munkaképes embereket az az adófizetők pénzéből tart el. Mi segély helyett munkát ajánlottunk- hangsúlyozta.

Hozzátette, sokkal többen éltek a felkínált lehetőséggel, mint előre gondolták. A közfoglalkoztatás "start", amely elindít a munka világába, több mint 300 ezer embert ért el. Közöttük vannak legalább 50 ezren olyanok, akik a magyarországi cigánysághoz tartoznak, és legalább 10 ezer olyan 30-40 éves ember, aki életében még soha nem dolgozott.

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket az az intézkedés is, amely szerint az, aki a gyerekét nem járatja tisztességesen iskolába, egy idő után nem kaphatja meg a családi pótlék egy részét. Fél év alatt 20 százalékkal csökkent az iskolákban az igazolatlan hiányzások száma.

Nekünk a legfontosabb kincsünk az emberi erőforrásunk - fogalmazott a miniszter, ennek jeles példájául említette, hogy a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának támogatására 2013-ban 34 milliárd forintot fordítottak, és ezzel 31 ezer megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását segítették.

Balogh Zoltán kiemelte, döntöttek az első gyermek után járó támogatásról, és folytatják a rezsicsökkentést. Október 15-én, a fűtési szezon kezdetén újabb 10 százalékkal csökkennek az energiaárak. Ha az állampolgár teste és lelke harmóniában van, jobban teljesít a mindennapokban. így teljesíthet Magyarország is jobban- zárta szavait az emberi erőforrások minisztere.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére