Rezsicsökkentés - Június 1-jétől a PB-gáz ára is csökkenne 10 százalékkal

MTI • 2013. április 26., péntek •
Olcsóbb lehet június 1-jétől a lakossági PB-gáz tíz százalékkal a tavaly december 31-i árakhoz képest. Az erről szóló képviselői önálló indítványt pénteken nyújtotta be Németh Szilárd (Fidesz) az Országgyűlésnek.
Rezsicsökkentés - Június 1-jétől a PB-gáz ára is csökkenne 10 százalékkal

Az indoklás szerint a törvényjavaslat célja, hogy a 10 százalékos rezsicsökkentés a lakossági tartályos és vezetékes PB-gáz, valamint a 11,5 kilogrammos gázpalack árában is megjelenjen.

A földgázellátásról szóló törvény kiegészítésével a lakossági PB-gáz hatósági áras termékké válik. Az indítvány kiemeli: a hatósági ár tekinthető a legmagasabbnak, ettől eltérni lefelé lehet.

A jogszabály előírja a vezetékes PB-gázszolgáltatók, a PB-gázforgalmazók és a PB-gázkiskereskedők számára, hogy a gázt a tavaly december 31-ihez képest legalább 10 százalékkal csökkentett áron forgalmazzák június 1-jétől.

A törvényjavaslat szerint a PB-gázforgalmazók és a vezetékes PB-gázszolgáltatók a hatósági ár betartását felügyelő Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak adatszolgáltatási kötelezettséggel tartoznak.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére