Parlamenti látogatáson jártak a Markusovszky Kórház dolgozói

Szerző: frisss.hu Fotó: Kremser Csaba • 2017. november 29., szerda •
Hende Csaba meghívására a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház 56 dolgozója látogathatott el a Parlemente. A vendégeket az Országgyűlés alelnöke kalauzolta hazánk legnagyobb és egyben legszebb középületében.
Parlamenti látogatáson jártak a Markusovszky Kórház dolgozói

Nagyon szeretem a vendégeket. Még jobban szeretem, ha Szombathelyről jönnek ezek a vendégek. Azt meg különösen fontosnak tartom, ha a Markusovszky Kórház dolgozói tisztelnek meg, mert a gyermekeim és én magam is ennek az egészségügyi intézménynek a szülészeti osztályán láttam meg a napvilágot, valamint halálukig itt ápolták a nagyszüleimet és az édesanyámat is. Tehát nagyon sok személyes megköszönnivalóm van az intézménynek és az abban dolgozóknak. Azoknak is, akik most dolgoznak itt,   és azoknak is,  akik korábban dolgoztak itt – köszöntötte szombathelyi vendégeit Hende Csaba, majd pedig közel egyórás parlamenti látogatásra invitálta a Markusovszky Kórház közel hatvan dolgozóját, akik között az egészségügyi intézmény menedzsmentje éppen úgy képviseltette magát, mint például a főorvosi kar, avagy a szakápolók köre.  A vendégek bejárhatták a hatalmas épület látogatható részeit, ahol szakavatott idegenvezető ismertette velük a legfontosabb tudnivalókat. De az Országgyűlés alelnöke is több érdekes információval szolgált, így például a korona történetével kapcsolatban.  

Ahogy azt szinte mindenki tudja, a magyar Szent Korona és a koronázási jelképek a II. világháborút követően az Amerikai Egyesült Államokba kerültek, egészen pontosan Fort Knoxba, ahonnan 1978-ban hozta őket vissza a Cyrus Vance külügyminiszter vezette küldöttség Budapestre. Itt a szükséges restaurálások után a Magyar Nemzeti Múzeumban kaptak helyet. Innen 2001-ben kerültek vissza a Parlamentbe.  Az őrzésükről 2011 óta az a Honvéd Koronaőrség gondoskodik, melynek felállításában honvédelmi miniszterként nekem is megtisztelő szerepem lehetett. Többek között azért is nagy harcot kellett vívnom, hogy az őrség a jelenleg is látható „Tihany 1-es” díszegyenruhát viselhesse, melyhez egy 1861M szablya is tartozik – adott egészen pontos felvilágosítást a vendégeknek Hende Csaba.

A program az Apponyi Albertről elnevezett teremben ért véget, ahol kötetlen beszélgetésre is volt lehetőség.

Azt gondolom, hogy mindannyiunknak nagyon tetszett ez a látogatás, már csak azért is, mert a legtöbben még sohasem jártak a Parlamentben. Csuka Lajosné gazdasági igazgatóval megpróbáltuk úgy összeállítani a „csapatot”, hogy szinte minden munkacsoportunk képviseltethesse magát. Az az igazság, hogy akár százan is nagyon szívesen jöttek volna, de egyszerre annyi dolgozó nem hiányozhat egy kórházból. Remélem, hogy a későbbiekben még lesz lehetősége az intézményünk dolgozóinak parlamenti látogatásra, de természetesen ezt az alkalmat is nagyon köszönjük alelnök úrnak – fogalmazott kollégái nevében is prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház főigazgatója.
Hende Csaba búcsúzóul további támogatásáról biztosította az egészségügyi intézményt, és annak minden dolgozóját. Kihangsúlyozta, hogy akárcsak eddig, a  továbbiakban  is felemeli majd a szavát, ha esetleg olyan politikai haszonszerzésen alapuló rágalomhadjárattal találkozik, melynek célja a Markusovszky Kórház lelkiismeretesen tevékenykedő orvosaiba, ápolóiba vetett bizalom megrendítése lesz. 

kapcsolódó galéria


frisss

közösség

további frisss

lap tetejére