Nagy Nyelvválasztó a SEK-en

bz • 2011. december 02., péntek •
Főleg a gyermekek figyelmére számítottak a Nagy Nyelvválasztó szervezői. A Savaria Egyetemi Központ Bölcsészettudományi karán tanulható nyelvek mutatkoztak be játékos formában. Pénteken délelőtt több mint 350 óvodás és iskolás tett virtuális utazást az egyetemen.


Keresik a megfejtést. Német képrejtvény a Nagy Nyelvválasztón

„Útlevéllel” a kezükben indulhattak felfedező körútra a szombathelyi ovikból és általános iskolákból érkezett csoportok az egyetem D-épületében pénteken délelőtt. Anglia, Németország, Olaszország és Franciaország is ott volt az úti célok között – az épület egy-egy termébe érkezve játékos feladatokban ízlelhették meg az adott nemzet nyelvét a fiatalok.

„Napjainkban elengedhetetlen a megfelelő szintű nyelvtudás, ennek tudatában óvodák, iskolák, nyelviskolák számtalan lehetőséget kínálnak a gyerekeknek és szüleiknek. Intézményünk ezzel a rendezvénnyel szeretne segítséget nyújtani pedagógusoknak, óvónőknek, szülőknek és gyerekeknek a nyelvtudás minden szegmenség érintve.” – olvasható az esemény beharangozójában. Ennek megfelelően előbb az óvodákból érkeztek, majd az általános és középiskolások.

Az idegen nyelvek mellett fontos volt a magyar is. Külön állomásként szerepelt anyanyelvünk, figyelemfelkeltésként. A magyar nyelvtan ismerete egyáltalán nem mellékes, bár sok iskolás számára nehéz tantárgynak számít. Ha valaki idegen nyelvet tanulna, nagyon fontos jól tudni a magyar anyanyelvet.

Ha bővebben érdeklődik, szombaton délelőtt még tehet egy családi nyelv-kirándulást az egyetemen.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére