Megújult óvodákban veszi kezdetét a következő nevelési év

SZMJV, Fotó: Lendvai Ferenc Facebook-oldala • 2018. július 05., csütörtök •
Befejeződött a Weöres Sándor és Pipitér Óvoda fejlesztése is.
Megújult óvodákban veszi kezdetét a következő nevelési év

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében számos óvoda és bölcsőde felújítása történik, valamint oktatási intézmények korszerűsítését támogató projektek is megvalósulnak a közeljövőben.

Nem egészen egy hónapja, június elején ünnepélyes keretek közt adta át a városvezetés a Százszorszép Bölcsőde és Mocorgó Óvoda (képen) modern, kívül-belül megújult épületét. Szombathely óvodahálózata fejlődik, az eredményes projektzárás révén a megszépült intézmények száma tovább gyarapodott. Szeptembertől a Weöres Sándor és Pipitér Óvoda is felújított környezetben várja az új és visszatérő kisgyermekeket. A két óvoda fejlesztését célzó TOP-6.2.1-15-SH1-2016-00004 azonosító számú projekt 163,2 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás és további 17,2 millió forint városi hozzájárulásnak köszönhetően valósult meg, a munkálatok tavaly novemberben kezdődtek meg.

Az Oladi városrészen található Weöres Sándor Óvodában régóta tervezett elképzelések valósultak meg a projekt révén, az óvoda alapterülete közel duplájára nőtt a fejlesztést megelőző állapothoz képest. Közel 250 m2-rel bővült az épület, az ovisok részére a földszinten kiépítésre került egy torna és egyedi fejlesztő szoba, valamint itt kapott helyet egy orvosi szoba is. A kiépítetlen tetőtér területét kihasználva az emeleten az óvodapedagógusok öltöző blokkja került elhelyezésre. Új belső közlekedő, akadálymentes WC és parkoló kiépítése is történt, továbbá a főbejárat megközelíthetőségét mostantól akadálymentes rámpa is segíti. A szintén új főkapun keresztül így biztosítottá vált mozgássérültek számára is a bejutás.

A ’70-es évek elején épült Bem József utcai Pipitér Óvodának helyt adó épület energetikai korszerűsítése volt az elsődleges cél. Az elöregedett nyílászárók cseréje erősen indokolt volt, új hőszigetelt ablakok kerültek beépítésre. A főbejárat is megújult, a nehezen megközelíthető intézménybe biztosítottá vált az akadálymentes bejutás feltétele. Az épület előterében kapott helyet az akadálymentes vizesblokk, WC és mosdó épült.

A projekt eredményeként a két intézményben összesen 235 óvodai férőhely újult meg, megfelelő, biztonságosabb és korszerű ellátást nyújtva az idejáró gyermekeknek.

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére