Még több pénz marad a családoknál

frisss.hu-fidesz.hu • 2014. február 06., csütörtök •
A harmadik rezsicsökkentéssel visszaadjuk azt az egyhavi bért vagy nyugdíjat, amit a Gyurcsány-koalíció vett el a családoktól – monda a Fidesz rezsicsökkentésért felelős szakpolitikusa. Németh Szilárd szólt arról is, a paksi bővítés tíz év múlva 10-20 százalékkal olcsóbb energiaárakat eredményez majd.

A gáz ára április 1-jétől 6,5 százalékkal, az áramé szeptembertől 5,7 százalékkal, a távhő ára októbertől 3,3 százalékkal csökken – jelentette ki Németh Szilárd csütörtöki sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy az Országgyűlés elfogadta a harmadik rezsicsökkentést. Mint mondta, minden család zsebében még több pénz marad, és hangsúlyozta azt is, hogy nincs olyan magyar család, akit ne érintene a költségek csökkenése.

Ennek kapcsán rámutatott, a decemberi kiskereskedelmi adatok 1,8 százalékos bővülést jeleznek a rezsicsökkentés következtében a lakosságnál maradt pénz, illetve az infláció mérséklésének köszönhetően. Ez a tavalyi év legmagasabb bővülése – fűzte hozzá a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport vezetője.

Szólt arról is, hogy megvédik a rezsicsökkentés politikáját minden külső és belső támadás ellenében. Úgy fogalmazott, nem fognak engedni a brüsszeli nyomásnak, mert azt igazságtalannak és az európai joggal összeférhetetlennek tartják. A belső nyomás elég egyértelmű: ismét összeálltak azok, akik 2002 és 2010 között egy ellentétes rezsipolitikát folytattak – utalt arra, hogy a baloldali kormányzás idején 15 alkalommal emelték a rezsi árát.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére