Kötelező képzés a vagyonőröknek

Frisss • 2013. március 25., hétfő •
A Magyar Országgyűlés úgy határozott, hogy a magánbiztonsági szektornak és ezen belül a személy- és vagyonőri szakmának presztízst kíván teremteni. Ezért kötelező képzést ír elő a vagyonőrök részére egy rendelet. Vas megyében ez közel 2500 embert érint.
Kötelező képzés a vagyonőröknek

A 2012. évi CXX. törvény és az annak végrehajtásáról gondoskodó 68/2012. (XII.14.) BM. rendelet kötelező képzést ír elő a vagyonőrök részére – írja a Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Vas megyei Szervezete tájékoztatójában. A képzésen való részvételt a jogalkotó minden, a személy- és vagyonőr igazolvánnyal rendelkező részére kötelezővé tette, így 2014. január 1-ig kötelesek a törvényben meghatározott képzési és vizsgáztatási követelményeknek eleget tenni.

A vizsgával nem rendelkezők 2014. január elsejét követően nem végezhetnek vagyonvédelmi tevékenységet a tanúsítvány megszerzéséig. A képzés költsége, illetve a vizsga díja összesen 11.595,- Ft. A kamara segítséget nyújt a tagdíjat lelkiismeretesen megfizető tagjai részére, ezért tagdíjának erejéig (6.200,- Ft), több mint 50 %-os kedvezményt biztosít a tanfolyam díjából, amennyiben 2013. április 30-ig befizetésre kerül.

Azok a személy,- és vagyonőrök, akik az Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamaránál jelenleg nem rendelkeznek kamarai tagsággal, a kamara által nyújtott kedvezményben akkor részesülhetnek, ha 2013. április 30-ig tagsági viszonyt létesítenek.

A vizsgára történő regisztráció a www.kabinetedu.hu honlapon érhető el. A képzéssel kapcsolatos további információ kérhető ügyfélfogadási időben az SzVMSzK Vas megyei Szervezete Irodájában (9700 Szombathely, Fő tér 6. 3. emelet), a +3694/313-655 telefonszámon, illetve a www.szvmszk.hu honlapon.

 

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére