Kondora István, Sárvár polgármestere megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjé

• 2013. március 17., vasárnap •
A Magyar Köztársaság elnöke, dr. Áder János az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából Kondora Istvánnak, Sárvár Város polgármesterének a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta. A magas állami elismerést dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át március 14-én Kondora Istvánnak a minisztérium Darányi Ignác termében -írja a sarvar.hu.
Kondora István, Sárvár polgármestere megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjé

Fotó: sarvar.hu

Kondora István a kistérség sokszínű kulturális, turisztikai életének továbbfejlesztése, a több mint három évtizede minden évben megtartott sárvári Nemzetközi Folklór Fesztivál szervezésében kifejtett elévülhetetlen érdemei elismeréseként vehette át kitüntetést.

Kondora István Vas megyében elsőként indította el a művészeti alapoktatás keretében a néptánc tanszakot. Munkásságának legfőbb oszlopa a sárvári Nemzetközi Folklór Fesztivál, amit lelkes kollégáival immár 32 éve szervez, melyhez kiterjedt nemzetközi kapcsolatait önzetlenül kamatoztatja. Meghatározó személyisége a kistérség sokszínű kulturális, turisztikai életének, emblematikus alakja Sárvárnak. Néptáncosként, népművelőként és egyesületvezetőként megalapozta közössége szakmai hírnevét a tágabb térségben. Különösen nagyra értékelhető a vidéki hagyományokat megőrző fáradhatatlan munkássága mellyel hozzájárult a vidék életminőségének emeléséhez, a szülőföld értékeinek megismeréséhez és megtartásához, a fiatalság helyben maradásához.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére