Energetikai korszerűsítés

Szerző: frisss.hu Fotó: Kremser Csaba • 2017. december 01., péntek •
Valamivel több mint 65 millió forintból újult meg a földhivatal Welther Károly utcai épülete. Az energetikai beruházás keretében a kazánt, valamint a nyílászárókat cserélték. Emellett pedig új szigetelést is kapott az épület.
Energetikai korszerűsítés

Napelemes rendszer került a felújított hivatalra, valamint korszerűsítették a világítást is, ezeknek köszönhetően pedig jóval gazdaságosabbá válhat az épület üzemeltetése. Az ünnepélyes átadón részt vett Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke is.

Az állam akkor, amikor ad magára, és felújítja az évtizedek óta rászoruló középületeket, akkor azt is üzeni az állampolgároknak, hogy itt minden értük történik. A magyar állam erős, tehát gondoskodik az ő biztonságukról és gondoskodik az ő jogaik megóvásáról – mondta ünnepi köszöntőjében Hende Csaba országgyűlési képviselő, majd kihangsúlyozta, hogy nem véletlenül vannak jelen az ünnepségen az igazságszolgáltatás, a honvédség, a katasztrófavédelem, a közigazgatás és a politika képviselői, ugyanis hazánk berendezkedésének alapja a tulajdon szentsége. Az ingatlanok tulajdonjoga pedig a földhivatalokban található nyilvántartási rendszerbe történő bejegyzéssel keletkezik.
Az ünnepség végén Császár István egyházmegyei kormányzó és Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész megáldotta az épületet.
Puskás Tivadar polgármester pohárköszöntőjében örömének adott hangot, amiért a Vas Megyei Kormányhivatalok összesen 1,1 milliárd forintból megújuló 11 épülete közül öt Szombathelyen található.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére