Elismerés a polgármesternek, elismerés a városnak

Szerző: frisss.hu Fotó: Cseh Gábor • 2018. március 31., szombat •
A Magyar Súlyemelésért érdemérem arany fokozatát kapta Puskás Tivadar. Az elismerést hivatalában vehette át Szombathely polgármestere.
Elismerés a polgármesternek, elismerés a városnak

A Magyar Súlyemelő Szövetség a múlt pénteken tartotta közgyűlését, melyen elismerések átadására is sor került. Azon az eseményen hivatali elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni Puskás Tivadar, ezért Dobos Imre elnök Márkus Erzsébetet, a sportág megyei szövetségének főtitkárát kérte meg arra, hogy „kézbesítse” a kitűntetést. Az egykori olimpiai ezüstérmes Bokor Zsolttal, a Haladás VSE sportigazgatójával érkezett a városházára, hogy ott átadhassa a küldeményt. Puskás Tivadar a Magyar Súlyemelésért érdemérem arany fokozatát vehette át.

Nagyon megtisztelő ez az elismerés. Köszönöm szépen, de úgy gondolom, hogy ezzel a kitűntetéssel rajtam keresztül Szombathely városát ismerték el. Azt a város, ahol olyan súlyemelők éltek, dolgoztak, mint például Tóth Géza, a XX. század Vas megyei sportolója, aki emberként és sportolóként is példaképe lehet a mai fiataloknak – fogalmazott a vasi megyeszékhely első embere.

Márkus Erzsébet újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy Puskás Tivadar nagyon sokat tett többek között azért is, hogy idén már hetedik alkalommal rendezhették meg a Savaria Kupa keretében a Tóth Géza Emlékversenyt, mely mára hazánk egyik legjelentősebb versenyének számít súlyemelésben. Nem véletlen, hogy ősszel Szombathely adhat majd otthont a felnőtt országos bajnokságnak is.  
A rövid ünnepség baráti beszélgetéssel zárult, melyen részt vett Illés Károly alpolgármester, a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség elnökségi tagja is.

kapcsolódó galéria


frisss

közösség

további frisss

lap tetejére