Az MSZP és a Jobbik közösen fúrja a szombathelyi intermodális központot

frisss.hu • 2013. december 10., kedd •
A szombathelyi önkormányzat 200 millió forintot meghaladó összeget nyert a vasútállomás környéki intermodális közlekedési központ tervezésére. Ismert: az előző szocialista városvezetés grandiózus terve megállt az ingatlanok megvásárlásánál, a projekt elbukott. Az Orbán-kormány döntése kapcsán most lehetőség nyílna a tervek elkészítésére, de az érintett önkormányzati bizottság ülésein a Jobbik és az MSZP képviselői rendre leszavazzák azt.
Az MSZP és a Jobbik közösen fúrja a szombathelyi intermodális központot

Sikertelen szocialista projekt után bojkottálnak

Hétfőn tartotta rendes ülését a Közbeszerzési Bizottság a szombathelyi városházán, ahol napirendre kívánták tűzni az intermodális csomópont tervezésére fordítható, 200 millió forintot meghaladó projekt elindítását. Csak kívánták azonban, ugyanis az ellenzéki képviselők politikai bojkottja miatt a bizottság nem tudta támogatni a fejlesztés elindulását. Nem az első alkalom ez, hogy a Jobbik és az MSZP közösen szavaz a bizottságban.

Emlékezetes, hogy az előző szocialista városvezetés milliárdos nagyságrendben vásárolta meg a vasútállomás környékén található, magántulajdonban lévő ingatlanokat abból a célból, hogy ott intermodális közlekedési csomópontot létesítsen. Az elsősorban a buszpályaudvar áthelyezését célul kitűző projekt azonban itt meg is állt. Nem sikerült a területet sem értékesíteni, sem befektetőt találni hozzá. Talán ezért is fájna a megvalósítás.

Az új kormány támogatja a beruházást

Nem várt fordulatot hozott az a kormány által is támogatásáról biztosított döntés, amelynek következtében elindulhat a létesítmény tervezése, hiszen 200 millió forintot meghaladó uniós forrást nyert a szombathelyi önkormányzat. A támogatási szerződést már alá is írta Dr. Puskás Tivadar polgármester, így a pénz a városháza rendelkezésére áll.

Poór András, az érintett Közbeszerzési Bizottság fideszes elnöke a frisss.hu-nak elmondta: az ellenzéki bojkott nem szegi a városvezetés kedvét, újra megpróbálják a testület elé terjeszteni a projektet, és reméli, sikerül meggyőzni az ellenzéki képviselőket a beruházás fontosságáról. Mi pedig kiváncsian várjuk a fejleményeket.

(fotó: DorozsBlog)

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére