A találkozások helye

Szerző: frisss.hu Fotó: szombathely.hu • 2017. december 05., kedd •
Így karácsony közeledtével akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez a beruházás Magyarország ajándéka Szombathely városának – mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő a megújult Szent Márton tér átadására, megáldására rendezett ünnepségen.
A találkozások helye

Schauermann János plébános által celebrált adventi szentmisével kezdődött az az ünnepség melynek keretében átadták az 500 millió forintos kormányzati támogatással felújított Szent Márton teret. A beruházás a Szent Márton-terv keretében valósult meg.  

Hic natus est S. Martinus, azaz ezen a helyen született Szent Márton – kezdte ünnepi köszöntőjét a Szent Márton-templomban Hende Csaba. Az Országgyűlés alelnöke a továbbiakban felelevenítette Szent Márton életének, valamint a később kialakult kultuszának mérföldköveit.  Beszédének fókuszába Nagy Károly Savariába tett látogatásának jelentőségét, valamint a híres amiens-i köpenymegosztást helyezte.

Hende Csaba után Puskás Tivadar polgármester mondta el ünnepi beszédét, melyben megköszönte a kormányzati támogatást, melyből a vasi megyeszékhely egyik legszebb terét sikerült kialakítani.

Az ünnepség végén Székely János áldotta meg a felújított teret.
Legyen ez a tér a találkozok helye – fogalmazott a megyés püspök.  

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére