„A munkás jogos az ő bérére!”

Szerző: frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2017. november 16., csütörtök •
Azt, hogy Czeglédy Csaba bűnös vagy ártatlan, kizárólag a független magyar bíróság állapíthatja meg, de az biztos, hogy azok a munkavállalók, akik ennek az ügynek kapcsán nem kapták meg a jogosan járó munkabérüket, azok ártatlanok – mondta egy szombathelyi lakossági fórumon Hende Csaba, a vasi megyeszékhely országgyűlési képviselője.
„A munkás jogos az ő bérére!”

Kedden az Országgyűlés 95 százalékos többséggel szavazta meg a Czeglédy-ügyben érintettek kárrendezését. A Parlament 145 igen és csupán három nem szavazattal fogattal el a többek között Gulyás Gergely és Hende Csaba nevével fémjelzett beadványt. Külön érdekesség, hogy három szocialista képviselő is az igen gombot nyomta meg.

A Czeglédy-ügy kapcsán - melyben 3,3 milliárd forint közpénz elsikkasztásáról van szó -, a munkaerő közvetítéssel foglalkozó Humán Operátor Zrt. teljes vagyona lefoglalásra került. Ismerve a felszámolási eljárást és a bűntetőjog szabályait, ezek a munkavállalók, akiknek több heti bérével adós maradt ez a cégcsoport, a kielégítési sorrend végén állnak. Egészen biztos, hogy ha évek múlva lezárul ez a jogi folyamat, ők egy fityinget sem kapnának. Ezért kértük arra a kormányt, hogy fizesse ki ezeket az embereket. Így a közösség kártalanítja az egyéneket úgy, hogy tudja, ez neki sohasem fog megtérülni - fogalmazott Hende Csaba egy szombathelyi lakossági fórumon, külön kiemelve, hogy az október 14-én tartott fogadóóráján több kárvallott nyugdíjas is megkereste egymástól teljesen függetlenül azzal a kéréssel, hogy segítsen nekik a már megszolgált munkabérükhöz jutni.

Én akkor megígértem ezeknek az embereknek, hogy felkarolom az ügyüket és megpróbálom elérni, hogy ebbe a jogszabályba a fiatalok mellett az idősebbek, a nyugdíjasok is belekerüljenek. Egy hónap elteltével örömmel jelenthetem, hogy sikerült.  A kormány a kártalanítási eljárás szabályait ki fogja dolgozni.  Ezért arra kérek minden érintettet, hogy figyeljék a híradásokat, felhívásokat, jelentsék be az igényüket és aztán majd az egyeztetések után megkaphatják fizetésüket, követelésüket, mert a munkás jogos az ő bérére – zárta szavait a Szentírásból idézve az Országgyűlés alelnöke.  

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére