A Markusovszky Kórházban járt a Télapó

Szerző: frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2017. december 06., szerda •
A beteg gyerekekkel való törődés, a róluk történő gondoskodás, mindannyiunk kötelessége, akkor is, ha a mi gyerekeink éppen egészségesek – mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő a Markusovszky Kórház gyermekosztályán, ahová Mikulás ajándékokkal érkezett a Parlament alelnöke.
A Markusovszky Kórházban járt a Télapó

Évek óta bevett szokás, hogy december 6-án a Markusovszky Kórház gyermekosztályán fekvő beteg gyermekekhez is eljön a Mikulás. Nem történt ez másként idén sem. Az akciót anyagilag támogató vállalkozók, magánszemélyek nevében Hende Csaba országgyűlési képviselő kísérte el a Télapót. A „vendégeket” Oroszlán György professzor fogadta az általa vezetett osztályon. A piros ruhás nagyszakállú ezúttal 35 ajándékcsomagot osztott ki az egészségügyi intézményben gyógyuló apróságok, fiatalok között.

Nagyon megható a beteg gyerekekkel történő találkozás, akik közül többen is nagyon súlyos betegséggel küzdenek. Ilyenkor egy pillanatra elfelejtik, hogy miért vannak itt. Boldogan éneklik a Mikulást köszöntő dalokat és örömmel fogadják az ajándékokat – fogalmazott Hende Csaba.

kapcsolódó galéria


frisss

közösség

további frisss

lap tetejére