A Diakónia Központban ajándékozott a Frisss Fm

• 2012. augusztus 29., szerda •
Nyolc láda almát vitt ki a Frisss szerkesztősége a Johanneum Evangélikus Diakónia központba kedden délután. A friss gyümölcs a 140 bentlakó idős, valamint szellemi fogyatékos gyerek és felnőtt asztalára kerül. Gregersen-Labossa György intézményvezető az átadón elmondta: mindig jól jön a kedvesség és a figyelem.

A vasárnapi esős idő miatt megmaradt  közel 200 db alma, a Frisss.hu és a Frisss Fm jelképe , amit a szerkesztőség a karneváli kitelepülésre szánt. Úgy döntöttünk, a 8 láda gyümölcsöt jótékony célra ajánljuk fel. Megkerestük a Johanneum Evangélikus Diakónia Központot, amely 140 idős, és szellemi fogyatékos gyermeknek ad otthont. Gregesen-Labossa György intézményvezető örömmel fogadta a felajánlást, mint mondta, örülnek minden figyelemnek és jószándéknak.

"Kiegészíti az étkezést, emeli a minőségét. Köszönjük a felajánlást. Van olyan fogyatékkal élő lakónk, aki gyerekkorától itt van, 25 éve. Így az ittlakóknak ez az otthonuk, és igyekszünk jó kölülményeket teremteni. Egy ilyen ajándék ezt segíti elő, apró csepp , de fontos". -mondta Gregersen-Labossa György.  Az intézményvezető hozzátette, jelentkezés alapján kerülnek be a központba a gondozottak, bárki, aki a törvényi feltételeknek megfelel, idekerülhet. Az idősek esetében van nagyobb mozgás, nagy a várólista, sokan szeretnének a Johanneumban lakni. Időskorukban, elesettségükben, vagy  4 órás ápolási szükséglettel. A fogyatékkal élőknél szülői vagy állami megkeresések vannak. Több, mint 80 munkatárs dolgozik a gondozottak körül. Egyébként nagy változás előtt áll az intézmény , szeptember elsejétől a Túróczy otthon (ami az evengélikus templom mellett van)  és a Johanneum összeolvad, egy nagy diakóniai központként fog működni és reményeik szerint ez a későbbiekben még bővülni is fog. Gyakorlatilag a két intézmény dolgozói létszáma több, mint 100 fő lesz.

A Johanneumban most a legfiatalabb lakó 3, a legidősebb 101 éves. Janzsó Júlia élelmezésvezető kérdésünkre elmondta: a legtöbben igénylik, hogy a nyers gyümölcsöt feldarabolják vagy pépesítsék, és elképzelhető, hogy  almáscsirke vagy almáslepény kerül majd a gondozottak asztalára a most kapott alma-adományból..

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére