400 millióból újul meg az Egyetem C épülete és kollégiuma

EB • 2012. október 20., szombat •
Nyílászárókat cserélnek, szigetelnek, tetőt újítanak és közben még a rezsin is spórolnak- várhatóan négy hónap alatt befejezik a SEK „C” épületének és Ady téri kollégiumának korszerűsítését, melyet európai uniós forrásból fedeznek.

Október ötödikével átadták a területet, már megkezdődtek a munkák az érintett szakaszokon-jelentette be sajtótájékoztatón Tóth Péter projektmenedzser. Az egyetem „C” épületéről eltávolították a régi, egészségre is káros burkolatot és a szakemberek nekiláttak a szigetelésnek. A kollégium körül a szükséges tereprendezés után a lábazati szigeteléssel kezdték a renoválást, de hamarosan aktuális lesz az ablakok cseréje is- tette hozzá. Ami még nagyon lényeges, az a kollégium tetőszigetelése, mert folyamatos beázások vannak, de a nagy tél előtt, november- decemberben az is elkészülhet.

Energetikai fejlesztések címen 400 millió forint támogatást nyert a Savaria Egyetemi Központ, melynek épülete még a ’80-as években készült, bőven megérett hát a korszerűsítésre. Prof. Dr. Gadányi Károly elnök-rektorhelyettes kiemelte, a beruházástól évi 20 milliós rezsicsökkenést várnak. Emellett természetesen az is lényeges szempont, hogy esztétikus környezetben folyjon az oktatás, a folyton megújuló belsőhöz külső tartalom is dukáljon- mondta.

Szombathely iskolaváros, ezt az is bizonyítja, hogy az elmúlt két évben ez már a második iskola (a Paragvári Iskola felújításáról már beszámoltunk), amelyik új ruhát ölt- üdvüzölte a projektet Szombathely polgármestere, dr. Puskás Tivadar is.

A termosztatikus radiátorszelepek és az energiatakarékos zuhanycsaptelepek beépítése után a takarékos üzemeltetésen túl a környezet is kisebb terhelést kap majd. A Nyugat-magyarországi Egyetem célja ugyanis az, hogy „Zöld Egyetemmé” váljon.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére