170 millió forintos fejlesztés az EPCOS-nál

Frisss • 2013. augusztus 26., hétfő •
Szombathely egyik legnagyobb munkáltatója, mintegy 170 millió forintos átfogó fejlesztési programot indított el, amely az elkövetkező másfél évben valósul meg. A kutatás-fejlesztési program elsősorban az autóipari elektronika, valamint az energia újrahasznosítás területén felhasznált elektronikai alkatrészek fejlesztését érinti.
170 millió forintos fejlesztés az EPCOS-nál

Az elektronikai alkatrészeket gyártó szombathelyi EPCOS Kft. új, összesen mintegy 170 millió forint értékű K+F projektet indított el, amely a következő másfél évben valósul meg. A fejlesztések az autóipar és az energia újrahasznosítás terültén használt alkatrészeket érintik. A program 84,9 millió forintos támogatást nyert Európai Uniós forrásból, amelyből a vállalat a fejlesztések jellemzően magas alapanyag és munkaerő igénybevételére fordított kiadásait finanszírozza.

Az EPCOS számára kulcsfontosságú a folyamatos kutatási és fejlesztési tevékenység, nem csupán globálisan, de a szombathelyi gyártó- és fejlesztőbázist tekintve is, hiszen kizárólag így tarthatja meg versenyképességét hosszú távon az elektronikai alkatrészek nemzetközi piacán. A vállalat a korábbi években már számos sikeres kutatási programot valósított meg, amelyek tapasztalatait az idei projektnél is hasznosítani tudja. Egy 2008-as innovációs díjjal is elismert fejlesztés során például chip méretű, felületszerelt, úgynevezett transponder-tekercseket, valamint speciális rezgésbiztos alumínium-elektrolit kondenzátorokat fejlesztettek ki az EPCOS szakemberei. A transponder-tekercsek a guminyomás-ellenőrző rendszerek fontos alkatrészei, minden 2012 novembere után gyártott személygépkocsi kötelező tartozékai.

A kutatás-fejlesztés mellett az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. az elektronikai alkatrészek széles palettáját gyártja olyan technológiailag kihívást jelentő és jövőorientált alkalmazások számára, mint a szél- és napenergia rendszerek, mélytengeri fúróállomások, energiatakarékos világítórendszerek, valamint különböző autóipari elektronikai rendszerek. Szombathelyen az EPCOS a Nyugat-Pannon Járműipari és Elektronikai Központ egyik meghatározó szereplője. A TDK elektronikai konszern fejlesztési és gyártási hálózatában tevékenykedő telephelyként vonzó munkakörnyezetet kínál munkavállalóinak.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére