Sikeres felderítés: betöréssorozat és csalás Vasban

szróbert • 2014. február 20., csütörtök •
Söptei és acsádi trafikokba, mobiltelefonokat árusító szaküzletbe, egy cég telephelyére, valamint családi házakba és egy répcelaki húsboltba is betört a gyanú szerint az a két férfi, akit a szombathelyi rendőrök néhány napja fogtak el - közölte február 20-i sajtótájékoztatóján dr. Gulyás Ferenc, Szombathely rendőrkapitánya. Fekete Géza sárvári rendőrkapitány pedig üzletszerű csalásra hívta fel a lakosság figyelmét. Nézze meg a tájékoztatón készült képgalériánkat is!
Sikeres felderítés: betöréssorozat és csalás Vasban

A frisss.hu megtudta, hogy a két, már előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfi lakásáról és kocsijából rengeteg lopott árucikk került elő a házkutatásokkor. Többek között rengeteg dohányipari terméket, beépíthető sütőt, LCD televíziót, laptopot, számítógépes játékot, mobiltelefon-tartozékokat, de még horgászfelszerelést és láncfűrészt is lefoglaltak a vasi rendőrök. Az elkövetők eddig is jól ismertek voltak a rend őrei előtt, egyikük egyébként pizzaszállítással foglalkozott, de ,,mellékesként”, - ha azt kérték – cigarettát is házhoz vitt.

Balogh Gábor alezredes, a szombathelyi kapitányság bűnügyi osztályvezetője hozzátette, hogy az eddig felderített bűncselekményekből származó kár meghaladja az 5 millió 200 ezer forintot. Az alezredes arról is szólt, hogy az elkövetők által használt egyik autón lopott rendszámot találtak, érdekesség, hogy a gépkocsi elejére és hátuljára felszerelt rendszám eltérő volt egymástól.

Sárvár: betörések és üzletszerű csalások

Ezt követően Fekete Géza alezredes, Sárvár rendőrkapitánya arról tájékoztatott, hogy Sárvár-Hegyközségben hétvégi házakba és pincékbe törtek be, de egy csalási ügy felderítése is sikeresen ért véget.

A betörési ügy gyanúsítottját forró nyomon fogták el. A 45 éves román állampolgárságú, de néhány hónapja Sárváron élő férfi a nyomozás eddigi adatai szerint legalább hét nyaralót és pincét tört fel, és szinte mindent elvitt, ami mozdítható volt. Lakásán és egy rejtekhelyen számos használati tárgyat, ruhaneműt és kisgépet találtak, volt olyan hely, ahonnan még a csapokat is leszerelte, jelentős rongálási kárt okozva. A sárvári rendőrkapitány arra kérte az érintett lakosokat, hogy ellenőrizzék le hétvégi házaikat, hogy történt-e sérelmükre bűncselekmény. Amennyiben igen – tette hozzá, - akkor fáradjanak be a sárvári kapitányságra és tekintsék meg a lefoglalt árukat. 
Fekete Géza alezredes beszámolt egy országos kiterjedésű, üzletszerűen elkövetett csalás felderítéséről is. Ennek gyanúsítottja a bolti ár töredékéért mobiltelefonokat hirdetett meg különböző weboldalak apróhirdetési felületein, majd pénzt csalt ki a hiszékeny megrendelőktől. Az ügynek eddig 84 sértettje van, a kár ez esetben is meghaladja az ötmillió forintot. Ennél az esetnél azt kérte a rendőrkapitány, hogy legyenek gyanakvóak az emberek, amennyiben feltűnően olcsó áron árulnak nagy értékű technikai eszközöket és ezáltal ne váljanak csalás áldozataivá. 

Cikkünk alatt pedig megtekintheti a tájékoztatón készült képeinket!

 

kapcsolódó galéria


frisss

közösség

további frisss

lap tetejére