Zombiként is támadtak a Westside-osok a fergeteges évzáró gálán

frisss.hu, fotó: Hornyák Emőke • 2016. június 19., vasárnap •
Fantasztikus évadot zártak a szombathelyi Hip Hop táncosok.
Zombiként is támadtak a Westside-osok a fergeteges évzáró gálán

Területi-, országos versenyen, sőt Európa Bajnokságon is bizonyították a Westside TSE táncosai, hogy a komoly munkának megjönnek az eredményei. Idén hét csapatuk összesen öt versenyen vett részt, 10 arany, 5 ezüst és 4 bronzéremmel tértek haza a megmérettetésekről. Aztán jött az igazi nagy falat, a csehországi Karlovy Vary-ban megrendezett Hip Hop Unite Európa bajnokság, ahova két csapattal kvalifikálták magukat. Ahhoz, hogy részt tudjanak venni a kontinens viadalon támogatókat kellett szerezniük. A külön, e célból megrendezett est teljes sikerrel zárult, így május végén huszonkét Westside-osnak szurkolhattunk a 12 országból érkezett táncosok között. Még az előzetes várakozásokat is felülmúlóan, túljutva a selejtezőn és a középdöntőn, a szombathelyi táncosok bejutottak a döntőbe, a legjobb tíz európai csapat közé. Végül a H.B.Squad a hetedik, a Hyperbeat megacrew kategóriában egyetlen juniorként a kilencedik helyen zárta a viadalt.

Ezek után érthető volt a várakozás az Agora Sportházban, telt ház előtt megrendezett évadzáró gálával kapcsolatban. Mindjárt az intróban teljesen új oldalukról mutatkoztak be a Westside-osok, ugyanis a formabontó, egyéni koreográfiának köszönhetően zombikként vették be a termet színpadostól, nézőterestől egyaránt. Feltűnően színesek voltak a zenék is, hallottunk a 80-as évekből Madonna sláger átdolgozásokat éppúgy, mint latinos számokat, valamint napjaink legmenőbb dalait is. A legnagyobb sikert természetesen a legkisebbek kapták, akik idősebb társaikat megszégyenítő energiával vetették bele magukat 7-8 éves koruk ellenére a Hip Hop világába.

A megszokott, blokkokra osztott egységek között a két műsorvezető, Szakály Maximilián és Magyar Norbert ismét remekül szórakoztatta a közönséget, ötletes megjelenéseikre jellemző, hogy láthattuk őket Norbi kisgyermekével ugyanúgy, mint – utalva a fantasztikus magyar focisikerekre – focistáknak öltözve, vagy épp rollerezve körbe a teremben, nem beszélve a fémdetektoros performanszról…

A műsorvezetők kiemelték, hogy az évek óta vidéken – Táplánszentkereszten, Gencsapátiban, Kőszegen, Zalaegerszegen – is működő Hip Hop oktatást bővíteni szeretnék. Ennek csak örülni lehet, hiszen a Westside egyik legnagyobb értéke – a táncon, mozgáson kívül – a csapatszellem megalapozása, a közös sikerélmények és fantasztikus összetartás.

Vincze Csaba egyesületi elnök és Szárnyas Mónika koreográfus a gála végén egy új kezdeményezést is útjára indított. Az évad során legtöbbet fejlődő két táncos kitüntetést és ajándékokat - többek között Westside-os étkészletet - kapott. A díjazottak öröme tapintható volt… Csak így tovább, Westside!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére