Záporoztak a kérdések és felszínre törtek az indulatok a zanati lakossági fórumon

Frisss.hu - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. szeptember 22., csütörtök •
Az új M86-os út volt a téma.
Záporoztak a kérdések és felszínre törtek az indulatok a zanati lakossági fórumon

Szerdán délután és kora este a Zanatot tehermentesítő, új M86-os út volt a téma Kántás Zoltán, a térség önkormányzati képviselőjének lakossági fórumán. A rövid bevezető után rögtön a tárgyra tértek és megkezdődhetett a vita a problémákról és mindenki elmondhatta az ötleteit is.

Az új M86-os szép és jó, de azért még vannak hiányosságok, például egy zajfogó fal, vagy egy erdősáv elférne a lakóházak és az autóút között. Voltak, akiket annak ellenére aggaszt a forgalom növekedése, hogy az új autóút épp tehermentesíti a térséget, már most 16 ezren használják.

Azt a rendőrség is elismerte, hogy január 1-jétől, amikor az új szakasz fizetőssé válik számítanak némi forgalomnövekedésre, de azt is hozzátették, hogy a tapasztalataik szerint csak átmeneti lesz és maximum 3 hónap után minden visszatér a megszokott kerékvágásba.

Zanatról a tervek szerint amúgy is kitiltanák a nagy teherautókat (21 tonna felett), ez alól csak az itt működő fás cég kamionjai képeznek majd kivételt. A sebességmérés és a rendőri jelenlét is állandó lesz, mindig máshol és más időben fognak megjelenni.

"Ha itt lesznek a zsaruk, annak lesz visszatartó ereje" - mondta az egyik kérdező

Szakaszmérés, forgalomlassító sziget, szintbe hozott csatornafedlapok és egy zebra a buszmegállóhoz. Ezek azok a dolgok, amiket többen is kértek, de ezek közül csak az utóbbi kettő tűnik megvalósíthatónak. A szakaszmérésnek jogi akadályai vannak a forgalomlassító sziget pedig a település elején lévő vasúti átjáró miatt felesleges.

"Miért teszik tönkre a táblák hitelességét?" - kérdezte az egyik helyi lakos

Ez a felvetés egy 30-as tábla kapcsán került elő, ami elméletileg a bicikliút építése miatt van kint, de ennek sorsáról majd csak október 4-én tudhatunk meg többet.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére