Will ügyében nyomoznak szerkesztőségünkben is

frisss.hu • 2014. március 26., szerda •
Két nyomozó jelent meg kedden szerkesztőségünkben abból a célból, hogy elkérjék a január 12-én, Will Tamással készült beszélgetés hanganyagát. A hivatalos értesítésből megtudtuk: ”garázdaság vétség és más bűncselekmény megalapozott gyanúja” miatt folyik nyomozás a Falco volt csapatkapitánya Will Tamás ügyében. Ez természetesen korántsem jelenti azt, hogy Will elkövette a terhére rótt cselekményeket.
Will ügyében nyomoznak szerkesztőségünkben is

"Szégyellje magát az az NBI/A csoportban játszó magyar férfi játékos, aki nemrég egy szóváltás után ököllel kékre-zöldre vert egy nála 30 centivel kisebb, és ugyanennyi kilóval könnyebb kosaras lányt. Nagy szerencséje, hogy a lány nem meri feljelenteni, pedig az esetnek szemtanúi is voltak, a bántalmazás nyomai pedig a lány testén jól láthatóak. Bravó fiatalember, nagyon bátor voltál!" – Ez a bejegyzés volt olvasható Balogh Judit (kosárlabdaedző a Beac női csapatánál) nyilvános facebook-bejegyzésében.

Január 12-én megjelent cikkünkben megírtuk, hogy a Frisss.hu kiderítette: a bejegyzésben Will Tamásról, a Falco játékosáról van szó. A bejegyzésben említett kosaras lány feljelentést tett a budapesti VII. kerületi rendőrkapitányságon. A feljelentés alapján a Szombathelyi Rendőrkapitányág nyomozást rendelt el súlyos testi sértés kísérlet gyanúja miatt.

A napokban tudtuk meg, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Fellebbviteli Bizottsága március 17-én felére csökkentette a korábban Willel szemben kiszabott büntetést: a kosaras végül 3 meccses eltiltást és 250 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Ez volt az utolsó információnk az üggyel kapcsolatban, azonban ma a szerkesztőségünkben járt a Szombathelyi Rendőrkapitányság két nyomozója, akik elkérték a Will Tamással január 12-én készült interjúnkat.

Will Tamással e napon beszéltünk, s a Falco 26 éves csapatkapitánya elismerte, hogy róla van szó Balogh Judit bejegyzésében. Will Tamás szűkszavúan nyilatkozott portálunknak, majd pár perc múlva nyilatkozatát visszavonta.

A hivatalos értesítés szerint ”Garázdaság vétség és más bűncselekmény megalapozott gyanúja” miatt folyik nyomozás Will Tamás ellen, ez alapján akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják a Falco kosarasát.

A Büntető Törvényköny így fogalmaz:

339. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

közösség

további frisss

lap tetejére