Westside éremeső az Országos Bajnokságon

frisss.hu, fotó: Vincze Csaba • 2015. november 09., hétfő •
Sikeresen zárta az idei versenyszezont Szombathely kedvenc táncegyesülete.
Westside éremeső az Országos Bajnokságon

A Ritmuscsapatok Országos Táncversenyén négy éve vesz részt a szombathelyi Westside Táncsport Egyesület. Évente négy versenyből áll a bajnokság, mindegyik alkalommal a különböző kategóriákban első, második és harmadik helyezést lehet szerezni, de emellett minden eredmény beleszámít az éves összetett versenybe is. Az elmúlt hét végén Budapesten, a Soroksári úti Sportcsarnokban találkoztak az ország legjobbjai.

A bajnokságban három kategóriába - gyerek, junior és felnőtt – lehet nevezni, ezen belül külön értékelik a szóló, duó és formációs produkciókat. A Westside TSE a gyermek és a junior kategóriában hét versenyszámmal indult. Összesen 47 szombathelyi gyermek izgulta végig a szombatot a hajnali indulástól a késő esti hazaérkezésig. Közben pedig fantasztikus teljesítményt nyújtottak a színpadon, melyet a bírálók valóságos éremesővel honoráltak.  Íme, az eredmények:

Gyerek Duo „A” kategória: Borsos Eszter-Tóth Evelin 2. helyezés, Országos összetett 1. Helyezés!

Gyerek Csoport „A” kategória: N.G. Pops 1. helyezés, Országos összetett 1. helyezés, legjobb gyerek csoport díj!

Gyerek Formáció: Sonic Kids 3. helyezés, Országos összetett 2. helyezés!

Junior csoport „A” kategória: 86 Degrees 2. Helyezés, Országos összetett 1. helyezés!

Junior Csoport „B” kategória: Wan Dang 3. helyezés, Országos összetett nem helyezett, mivel 2 versenyen indult csak.

Junior Formáció „A” kategória: Hyperbeat 1. helyezés, országos összetett 1. helyezés!

Junior Duo „A” kategória: Kulcsár Laura-Madarász Vivien 1. helyezés, Országos összetett 2. helyezés!

A verseny egy napja alatt most összesen 200 versenyszám mérette meg magát, de volt olyan is év közben, amikor 350 bemutatót értékeltek a verseny bírálói. Dunántúlról Szombathelyen kívül csak Győrből érkeztek versenyzők, emellett Miskolcról, Szegedről, Békéscsabáról, Kecskemétről és a fővárosból voltak indulók. Kategóriánként átlagosan 8-9 csapat, illetve produkció versenyzett, duóból még magasabb volt a résztvevők száma.

A tánciskolák versenyén 2015-ben a West Side TSE a negyedik helyet szerezte meg, annak ellenére, hogy csak hét tánccal indultak, az előttük végzettek pedig több, mint hússzal.

A Szárnyas Mónika és Vincze Csaba által vezetett egyesület sikerét a következő módon foglalta össze Csaba az egyesület elnöke:

Erőnk az összetartásban rejlik és a barátságban, azt gondolom ezt senki és semmi nem veheti el tőlünk! Minden egyes gyerekünk aki hozzánk jár igazán itt akar táncolni, ide akar tartozni és nem pedig hobbiból vagy "menőségből" jár ide! Szerintem követendő példa lennénk, nem pedig megvetendő! Köszönöm minden idei versenyzőnk egész éves munkáját, kitartását, akaratát! Ti teszitek magatokat naggyá!

Az országos bajnokságban való sikeres részvétel feljogosítja a produkciókat a nemzetközi versenyeken való részvételre, és bár idén a nagy távolság miatt (Európa Bajnokság/Hollandia, illetve Világbajnokság Martinique) nem sikerült a kijutás anyagi hátterét előteremteni, a jövőt illetően mindenki bizakodóbb. 2016-ban ugyanis Csehországban rendezik meg a Világbajnokságot.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére