V.Németh Zsolt: több pénz a közösségi gépjárműpark fejlesztésére vidéken

MTI-frisss.hu • 2014. február 08., szombat •
A tervezettnél több pénz, 6 milliárd helyett 8,5 milliárd forint jut a közösségi használatú gépjárműpark fejlesztésére vidéken, a kistelepüléseken és a tanyás régiókban - közölte V. Németh Zsolt Budapesten sajtótájékoztatón.
V.Németh Zsolt: több pénz a közösségi gépjárműpark fejlesztésére vidéken

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára elmondta: az elmúlt év végén jelentette meg a szaktárca a vidéki alapszolgáltatások fejlesztését szolgáló pályázatát, amelynek keretében lehetővé vált a tanyás térségek és a kistelepülések - az 5000 főnél kevesebb lélekszámú települések - közösségi célokat szolgáló, ötévesnél idősebb gépjárműparkjának megújítása.

Hozzátette: az alapszolgáltatások fejlesztését szolgáló program eredetileg 10 milliárd forintos keretösszegű volt, a pályázati forrás megnövelését a maradványpénzek elköltésének lehetősége teremtette meg. Ezért volt lehetőség a programon belül több gépjárműre pályázni a tervezettnél és növelni a 6 milliárd forintos összeget.

A gépjármű-pályázatokat már elbírálták, az autókat hamarosan megkapják a nyertesek.

Az államtitkár emlékeztetett: a pályázók nettó 10, 5, valamint 3,5 millió forint értékű gépjárművekre, mikrobuszokra, terepjárókra és személygépkocsikra pályázhattak. Az elsődleges cél a tanya- és falugondnoki hálózat járműparkjának megújítása volt. De emellett pályázhattak gépkocsira például a települési önkormányzatok, civil szervezeték és az egyházak is.

Összesen 883 nyertes volt a pályázaton. Ők több mint 900 új járművet szerezhetnek be a régiek helyett. Az államtitkár példaként említette a polgárőr egyesületeket, amelyek így mintegy 150 gépkocsit kaphatnak, a falugondnokok pedig 331 új gépjárművel cserélhetik le az öt évnél idősebb autóikat.

közösség

további frisss

lap tetejére