Vízilabda-szakedző akarsz lenni?

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté és Hornyák Emőke • 2017. február 14., kedd •
Ha igen, február 15-én éjfélig még jelentkezhetsz az ELTE PPK sporttudományi intézete által indított 6 féléves képzésre.
Vízilabda-szakedző akarsz lenni?

Korábban ITT már megírtuk, hogy az ELTE PPK sporttudományi intézete a Magyar Vízilabda Szövetséggel (MVLSZ) együttműködésben szeptembertől levelező- és nappali tagozatos edző BsC vízilabda szakedzői képzést indít, ahol még az is előfordulhat, hogy a háromszoros olimpiai bajnok, dr. Kemény Dénes is óraadó tanár lesz. 

Megfelelő előképzettséggel, játékosmúlttal rendelkező, mintegy 10-20 jelentkezővel számolunk. Ez a 6 féléves kurzus jelenleg a legmagasabb szintű hazai képzés ebben a sportágban. Végzéskor mind a nappali, mind a levelező tagozaton felsőfokú végzettséget adunk, egyébként a levelező tagozaton számítunk a több jelentkezőre – tudtuk meg dr. Polgár Tibor egyetemi docenstől, az ELTE PPK sporttudományi intézete igazgatójától, aki azt is hozzátette, hogy a megszerezhető képzettség a vízilabda szakedző. 

A végzés után a szakképzettség lehetővé teszi, hogy klubokban, egyesületekben edzői feladatokat, sportolók versenyekre való felkészítését lássa el a szakedző.   

Az MVLSZ hivatalos weboldalát böngészve, az is kiderül, hogy a résztvevőknek adott esetben lehetőségük lesz az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) jelenleg OB I/B-s csapatában vízilabdázni. A képzés szakmai területéért Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője felel majd. 

Jelentkezni február 15-én, szerda éjfélig, a felvi.hu oldalon lehet, itt egyébként a képzés további részleteiről és a felvételi egyéb követelményeiről is tájékozódhatsz. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére