Vízilabda: Döntőbe jutott a magyar férfi válogatott

szróbert-nso.hu • 2014. július 26., szombat •
A margitszigeti férfi vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében a magyar válogatott 8–7-re legyőzte Olaszországot, ezzel bejutott a vasárnap 20.30-kor kezdődő fináléba, ahol a Montenegrót négygólos hátrányból megverő Szerbia lesz az ellenfél. A meccs után az M1-nek nyilatkozó Benedek Tibor szerint ez egy olyan elődöntő volt, ahol pillanatok döntöttek, felborultak a taktikai elemek, és óriási harc volt a végén. Mivel 2001-ben pont az olaszok ellen estünk ki az Európa-bajnokságon, ez most elégtétel volt.
Vízilabda: Döntőbe jutott a magyar férfi válogatott

31. VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, MARGITSZIGET 
FÉRFIAK, ELŐDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 8–7 (3–1, 2–3, 1–1, 2–2)
Hajós uszoda, 6100 néző. Vezette: Alexandrescu (román), Margeta (szlovén)
MAGYARORSZÁG: NAGY VIKTOR – Szivós 1, VARGA DÉNES 2, Varga Dániel 1, Hárai, Madaras 1, Gór-Nagy. Csere: Vámos, Decker Á., HOSNYÁNSZKY 3, Erdélyi, TÓTH M.

OLASZORSZÁG: Tempesti – Di Fulvio 1, GIORGETTI 1, Figlioli 1, AICARDI 1, GALLO 2, Giacoppo. Csere: Baraldi, Figari, Fondelli, Luongo 1, Velotto
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 11/4
Kipontozódott: Giacoppo (29. p), Szivós (30.)

A három pihenőnap után újra mérkőzést játszó magyar válogatott remekül kezdett, amiben nagy szerepe volt Nagy Viktornak. A világbajnok kapus hárította az első három olasz lövést, a másik oldalon viszont Varga Dénes, Szivós Márton és Madaras Norbert is betalált.
A 3–1-re megnyert első negyedet követően még inkább elhúzhatott volna a Benedek-gárda, ehelyett azonban egyenlítettek az olaszok.
Jó csapatnak persze szerencséje is van, ezt a következő magyar támadások bizonyították, mert Hosnyánszky Norbert, majd Varga Dániel is úgy volt eredményes, hogy előtte visszapattant a mieinkhez a labda. Újra jobb lett a kedvünk, amelyet Valentino Gallo rontott el valamelyest, amikor az első félidő utolsó pillanatában megszerezte második találatát. Benedek Tibor hiába szerette volna azt hallani a játékvezetőktől, hogy időn túl esett a gól.
A harmadik játékrészben sokáig nem változott az állás, a jeget végül Hosnyánszky törte meg, miután éppen lejárt egy olasz kiállítás. Alex Giorgetti édesanyja magyar, ez azonban nem zavarta az olaszok ötösét, újra egygólosra csökkentette csapata hátrányát.
Már a záró negyed második felében jártunk, amikor Stefano Luongo révén ismét egalizáltak a vendégek. A válasz a harmadszor villanó Hosnyánszkytól érkezett – az igazat megvallva, elég csúnya villanás volt, de kis gól is gól –, ám két perccel a vége előtt jött Matteo Aicardi, és máris 7–7-et mutatott az eredményjelző.
Az olaszok fordíthattak is volna, de Nagy Viktor a helyén volt, a végső szót pedig Varga Dénes mondta ki, midőn a léc alá pattintott.
A magyar válogatott 8–7-es sikerével Eb-döntőbe jutott – 2006 óta először –, amelyben a Montenegrót 10–9-re legyőző Szerbia lesz az ellenfele. A várva-várt finálé vasárnap 20.30-kor kezdődik. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére