Vízilabda: az AVUS mestere kiélezett, élet-halál összecsapásra számít

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. június 09., péntek •
Matajsz Márk csapata Békéscsabán játszik bajnoki döntőt szombat délelőtt.
Vízilabda: az AVUS mestere kiélezett, élet-halál összecsapásra számít

Ahogy arról már beszámoltunk, az AVUS OB I/B-s csapata a legutóbbi fordulóban Egerben szerezte meg mindhárom bajnoki pontot, ezzel pedig első számú várományosává vált a bajnoki címnek. Az utolsó fordulóban a tabella 2. helyén álló csabaiak otthonába utaznak Matajsz Márk tanítványai. A csütörtöki edzésen a vezetőedzőt kérdeztük. 

Félelmetes ez a szezon, egy éven belül 2 osztályt ugorhat a csapat…
Azt gondolom, hogy a tervek az eredményes szerepléssel párhuzamosan változtak. Először a bennmaradás, aztán a felső ház elérése, ma pedig már a bajnoki cím a cél. Mi kezünkben van a sorsunk, ez nagyon fontos. Békéscsabán, aki nyer, az jut fel egyenes ágon az OB I-be. Úgy kell a vízbe szállnunk, hogy ezt a meccset meg kell nyernünk, a legjobb arcunkat kell mutatni, aztán majd meglátjuk, mire lesz ez elegendő.

Milyen meccsre számíthatunk?  
Békéscsabával ikszeltünk idehaza, most annál keményebb meccsre számítok. Akkor hullámzott a teljesítményünk, nem ment az elején, aztán fordítottunk és a végén még a győzelemre is esélyünk volt. A végén peches gólt kaptunk, döntetlen lett. Szombaton nagyon kiélezett élet-halál összecsapásra számítok, ahol mindkét csapat győzni szeretne, így még a döntetlen is előfordulhat. Szerintem az nyer, aki kevesebbet hibázik, náluk 100-110 kg-os meglett férfiak pólóznak OB I-es tapasztalattal, a mi csapatunkban zömével 16-18 éves fiatal csikók játszanak, akik gyorsak, jól fordulnak. Fejben kell feléleszteni a srácokat, mert így, a bajnokság végén már mindenki nyűgösebb, de ezt az 1 órát ki kell bírnunk és nyernünk kell. 

A bajnokság rájátszása nagyon kiegyensúlyozott küzdelmeket hozott…
Valóban, rendkívül izgalmas bajnokság ér véget a hétvégén, sokáig 4 csapat is versenyben volt a címért, de az utolsó fordulóban dől csak el, ki lesz a bajnok, ki játszhat osztályozót, illetve ki lesz a 3-4. helyezett. A BVSC annak ellenére, hogy nagyon jó szezont futott, az utolsó fordulóban elcsúszott egy banánhéjon, nekünk viszont kitartott a jó formánk.

Mi a meccsig hátralévő program? 
A klubvezetésnek köszönhetően már pénteken elutazik a csapat, ott még edzünk egyet, aztán az éjszakai alvás után, remélhetőleg kipihenten játszhatunk.

A Békéscsaba – AVUS bajnoki döntő szombaton 11 órakor kezdődik, az eredmény alakulását honlapunkon követheti figyelemmel. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére