Vízilabda: az AVUS egy csoportba került a bajnokcsapattal

SzR-aligator.hu • 2017. augusztus 25., péntek •
Sorsoltak a Magyar Vízilabda Szövetségben (MVLSZ) és elkészítették a 2017/2018-as OB I-es bajnokság fordulóinak menetrendjét.
Vízilabda: az AVUS egy csoportba került a bajnokcsapattal

Ahogy arról már több alkalommal beszámoltunk, az AVUS két év alatt az OB II-t, majd az OB I/B-t is megnyerte, így történelme során először ősztől a világ egyik legerősebb bajnokságának számító OB I-ben indulhat.

A klub honlapján elolvashatjuk, hogy az MVLSZ-ben csütörtök délelőtt elkészítették a bajnokság, valamint a Magyar Kupa csoportbeosztását. Az első osztály 16 csapata az alapszakaszban két nyolcas csoportban, oda-visszavágós rendszerben játszik. Ezt követően indul a középszakasz: a két csoport első négy helyezettje a felsőházba, az utolsó négy az alsóházba kerül. Az együttesek a pontokat igen, a lőtt és a kapott gólokat nem viszik magukkal a szintén oda-visszavágós rendszerű szakaszba. Majd a rájátszásban már a végső helyezésekért szállnak vízbe a gárdák. A bajnokságból az utolsó, 16. helyezett esik ki, a 15. osztályozót vív az OB I/B másodikjával. Az alapszakasz október 4-től február 24-ig, a középszakasz március 3-tól április 22-ig tart. A felsőházi rájátszás április 25-én, az alsóházi május 12-én kezdődik.

Az AVUS az alapszakasz B csoportjában a Szolnokkal, az FTC-vel, a BVSC-vel, a Vasassal, a Kaposvárral, a Debrecennel és az Újpesttel került egy csoportba. A pontos programot később készítik el.

A Magyar Kupában négy négyes csoportban meccselnek az együttesek, az aligátorok a D felségjelűben szeptember 24-én Kaposváron a házigazdákkal, illetve az FTC-vel és a Szegeddel meccselnek az 1-2. továbbjutó helyekért.


 

A bajnokságban nehéz csoportba kerültünk, újoncként nem lehet más célunk, mint a bentmaradás. Ami a kupát illeti, borítékolható az FTC továbbjutása, a második helyre viszont úgy gondolom, azonos eséllyel pályázunk a Szegeddel és a Kaposvárral - értékelte a sorsolásokat Matajsz Márk vezetőedző. 

Az AVUS hétfőtől itthon folytatja a felkészülést, csütörtöktől szombatig pedig tornát rendez a klub.

közösség

további frisss

lap tetejére