Villanykút már Kőszegen is

Szita Róbert • 2016. augusztus 19., péntek •
Ágh Péter országgyűlési képviselő és Huber László polgármester a kreatív városok kreatív vállalkozóit méltatta, amikor átadták a második eTankot.
Villanykút már Kőszegen is

Az elektromos autók közlekedését hivatott támogatni egy innovatív új műszaki megoldás, az eTank - hangzott el a szombathelyi mérnökök fejlesztésének második példányát bemutató sajtótájékoztatón, Kőszegen. 
A 87-es számú főút mellett, a Gyöngy-Autómosónál közvetlenül a határ előtt két elektromos autó is igénybe vette a szolgáltatást, azaz feltankolt, miközben az elektromobilitás hazai előretöréséről beszélt a térség parlamenti képviselője.

Ágh Péter a többi között a magyar kormány törekvéseit hangsúlyozta, amikor a többi között a a Nemzetgazdasági Minisztérium által az elektromos töltőállomások létesítésére kiírt, hétfőn megjelenő pályázatról, illetve a villanyverdák hazai elterjedését (jelenleg mintegy ezer elektromos autó koptatja a hazai utakat) szolgáló állami célkitűzésekről beszélt. Az országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy körzetében, Sárvár után, már Kőszegen is lehet nyilvános, minden elektromos-autótulajdonos számára kulturált hozzáférhető helyen és módon tölteni.  

A kisváros első embere, Huber László a vállalkozói szándék megvalósulását és a vállalkozói mentalitás és kreativitás fontosságát húzta alá, amikor a kőszegi villanykutat üzemeltető, 27 éve aktív cégvezető, Juhász Tibor ésa szombathelyi mérnökök tevékenységét méltatta. A polgármester a város és a vállalkozók együttműködését, a kreatív fejlesztéseket, valamint a tudományos kutatási központ, a Kőszeg és térsége mintaprojekt és a Pannon Egyetem helyi kampuszának létrejöttét is kiemelte.  

Juhász Tibor, a Juhász & Józsa Kft. tulajdonosa miközben nagy örömét fejezte ki, hogy otthont adhat a szombathelyi mérnökök fejlesztésének, megfogalmazta, hogy a villanykutat az általa biztosított szolgáltatási paletta – autómosó már működik, de a tervek szerint lesz itt kávézó és fodrászat is – szélesedésének tekinti.  
A fejlesztés egyébként még január végén debütált Szombathelyen, arról ITT olvashattak. 

Nagypál Tibor, Hajdu Adrián, és Porpáczy István, az eTank Hungary Kft. tulajdonosai amellett, hogy elméletben vázolták a fejlesztés szükségességét, a gyakorlatban is bemutatták a töltés hogyanját.   
Az országos hálózat részeként regionálisan arra törekszünk, hogy 40-50 km-es hatótávolságon belül biztosítsunk töltési lehetőséget az elektromos autók számára, és ezen a távon belül gondolkodunk folyamatosan és keresünk partnereket, így találkoztak az elképzelések és az igények itt. Kőszegen is. Ezt egy újabb állomásmak tekintjük ésbízunk az eTank sikeres elterjedésében - fogalmaztákmeg a fejlesztők, akik az eszköz használatáról, a fizetős rendszerről, az előzetes regisztrációról, a teljes körű, intelligens kiszolgálásról, a fejlesztés informatikai hátteréről, a webes programozásról, a töltések folyamatos nyomon követéséről, a mobil alkalmazásról és a hálózati üzemeltetésről is szót ejtettek. 



Az esemény végén az országgyűlési képviselő, a polgármester és a tulajdonosok átadták a második eTankot, a meghívott már zöld rendszámot viselő elektromos autók pedig ki is próbálhatták azt. 
Brasnyó András, a Royal Car Autókereskedés tulajdonosa egy BMW i3-assal érkezett és részvételével támogatta az eseményt és persze töltött is egyet.

Mindig nagy elkötelezettje voltem az elektromos autózásnak és a környezetvédelemnek. A töltőkutak elterjedésével szerintem az elektroosautók száma is növekedhet. Addig is tervebe vettem a vilanyverdák bérbeadását, akár több autóval és egy töltőponttal is várhatjuk majd a 11-es Huszár úton az ügyfeleket – nyilatkozta a tulajdonos. 

Szombathelyen, a Körmendi út 40. szám alatt, az InkubátorHáznál a nap 24 órájában, Kőszegen a 87-es számú főúton, a Gyöngy-Autómosónál, közvetlenül a határ előtt pedig 6-22 óráig várja az elektromos autókat és tulajdonosaikat az eTank.   

Az esemény médiapartnere a Frisss Média volt.

 

közösség

további frisss

lap tetejére