Világbajnoki aranyérmet szerzett egy szombathelyi páros paso dobléban

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 29., kedd •
Nagy Réka Anna és Krizsán Dominik táncával levett minket is a lábunkról.
Világbajnoki aranyérmet szerzett egy szombathelyi páros paso dobléban

A legutóbbi hétvégén - 2016. november 23-25. között rendezték meg a csehországi Liberecben a World Artistic Dance Federeation idei világbajnokságát. 

A Pro-Art TS szombathelyi párosa Nagy Réka Anna és Krizsán Dominik junior korosztályban képviselte Magyarországot. A három napos verseny során több kategóriában kellett összemérniük tudásukat a többi táncossal. Kilenc kategóriában öt ezüst-, és három bronzérmet szerzett a páros. Ráadásul a latin amerikai táncokban, a paso doble-ban világbajnoki aranyérmet akasztottak a szombathelyi fiatalok nyakába. 

A páros a nyáron kezdte meg a felkészülést a versenyre edzőik segítségével Vizár Boglárkával, Zsom Olivérrel, Herczeg Attilával és az ősszel  érkezett Borbás Csabával.

Kedd délután Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere személyesen tekintette meg a világbajnoki aranyérmes páros bemutatóját, majd személyesen is gratulált Nagy Réka Anna és Krizsán Dominik teljesítményéhez.

Szombathelyről mindenkinek a tánc jut eszébe, és nem véletlenül - mondta Koczka Tibor alpolgármester. Pontosan az ilyen sikerek támasztják alá, hogy városunk komoly hagyománnyal büszkélkedhet, remek oktatási rendszere van és méltán nevezik a tánc fővárosának a vasi megyeszékhelyt.

Miben tudja segíteni a versenyzők felkészülését, képzését a város?

Szombathely Megyei Jogú Város az elmúlt évben, valamint idén a 17 táncos egyesületet mintegy 10 millió forint támogatással segítette. Ezen felül ingyenes termet igyekszünk biztosítani a versenyzők felkészüléséhez. Az utánpótlást tekintve pedig bizakodóak lehetünk, hiszen valamennyi általános és középiskolában van táncoktatás, ahol megismerkedhetnek a gyerekek a tánc alapjaival. Az egyetemen pedig egy fél éves rekreációs képzésnek köszönhetően sajátíthatják el a legfontosabb lépéseket. A jobbak pedig erre építhetnek, hogy hasonló sikereket könyvelhessenek el a jövőben, mint Nagy Réka Anna és Krizsán Dominik párosa.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére