Veszélyben a H&M nyitása?

frisss.hu • 2015. augusztus 13., csütörtök •
Mindenki gőzerővel dolgozik, hogy minél előbb költhessük a pénzünket.
Veszélyben a H&M nyitása?

Nem egyszerű H&M-et nyitni egy olyan meglévő épületben, ami már több, mint tíz éves és nem feltétlen akkora mega-cégek fogadására épült, mint amekkora a svéd ruházati áruházlánc. Amelynél egyes követelmények megvalósítása jelentős beavatkozást igényel szerkezetileg is az épületet illetően. Érthető a H&M részéről a szigorú elvárás, hiszen nem sűrűn szánja rá magát egy adott régión belül újabb üzlet nyitására. Hozzánk viszonylag közel, Oberwartban pedig már működtetnek egy áruházat.

A szombathelyi H&M története lassan egy folytatásos teleregényével vetekszik, annyiféle információ röppent fel az évek során a lehetséges helyszínektől kezdve a leendő  üzlet design-ján keresztül a nagyságáig. Az idén tavasszal azonban a frisss.hu írta meg először, hogy eldőlt a kérdés, a Savaria Pláza új tulajdonosainak sikerült megegyezni a H&M managementjével. A cikkünkben leírtakat aztán igazolta az élet, mert lám, ha most valaki a Pláza honlapját vagy a H&M online felületét böngészi, azonnal ráakad a H&M álláshirdetéseire, illetve az épületben hetek óta komoly átalakítási munkálatok látszanak azon a földszinti és emeleti részen, amit szintén a frisss.hu írt meg először a H&M épületen belüli leendő helyszíneként. Csalóka a kép jelenleg, mert úgy tűnik, a leendő üzlet homlokzati része „előrébb jön”, mint a többi üzleté, tehát a H&M-nek nem volt elég a terület. Az igazság azonban az, hogy ez csak a szigorú biztonsági előírások miatt van így, hogy az építkezés idején is mindenki nyugodtan látogathassa a többi üzletet. Egyébként pedig a gipszkarton falak az építkezés idejére reklámfelületként funkcionálnak majd.

Most úgy tűnik, a lehető legnagyobb eltökéltség, akaraterő és türelem szükségeltetik minden oldal részéről ahhoz, hogy a várva várt üzletben vásárolhassuk meg a karácsonyi ajándékainkat, azaz megnyisson még az idén. Ugyanis az előírásnak megfelelő mozgólépcső beszereléséhez természetesen meg kellett bontani a tetőszerkezetet a két szint között, ami komoly statikai beavatkozásnak minősül és építési engedély kötelezettséget von maga után. Ami meg tekintetbe véve a hatóságok ügymenetének tempóját, nem ment egyik napról a másikra.

Felröppent a városban az a hír is, hogy egyáltalán nem tud megnyitni a H&M az idén, különböző gépészeti gondok miatt. Bár a Pláza vezetőségének feltettük ezt a kérdést (is) és csak jövő hétre ígértek választ szabadságolások miatt, azt addig is ki lehet jelenteni, hogy az idei nyitásért mindenki mindent megtesz. Ez a H&M, a Savaria Pláza tulajdonosai és vezetőségének érdeke, és természetesen a vásárlóké is. Ezek után nem lehet kérdéses a siker!

közösség

további frisss

lap tetejére