Veni Sancte - Gondolatok a Premontrei Szent Norbert Gimnázium tanévnyitójáról

Szerző, fotó: Premontrei Szent Norbert Gimnázium • 2016. szeptember 02., péntek •
Az új tanév a világ felfedezésének nagy kalandjára hív! Légy hát készen hasznosan eltölteni az időt. Képes vagy formálni és alakítani ezt a világot, de ehhez meg kell tanulnod felelősséggel megélni mindennapjaidat.
Veni Sancte - Gondolatok a Premontrei Szent Norbert Gimnázium tanévnyitójáról

Egy tanévkezdésben benne rejlik az újrakezdés megannyi lehetősége! Öröm, nevetés, új barátságok, ugyanakkor szellemi gyarapodás és lelki töltekezés! Meríts erőt a közösségből, amelyhez tartozol!

A Premontrei tanára azt a mentalitást preferálja, amellyel minden reá bízott gyermekben meglátja a tehetséget, a jövő ígéretét. Meggyőződése, hogy a siker nem cél, a siker egy utazás, és minden dolog lényege abban rejlik, hogy nehéz helyzetben, krízis idején hogyan viselkedünk. Megőrizzük e az emberit a kihívások idején!

A 2016/17-es tanévnyitó üzenete:

TANÁROKNAK

Abba kellene időt és energiát fektetni, hogy olyan gyerekek nőjenek föl, akik tudják, hogy szerethetők, és azt is megtanulják, hogyan tudnak szeretetet adni másoknak.

DIÁKOKNAK

Emberi nagyságod, növekedésed abban mutatkozik meg, mennyire vagy képes lehajolni a másik emberhez. Gyarapodásod pedig abban rejlik, hogyan osztogatod a legértékesebbet: az idődet, a türelmedet, segítő szolgálatodat.”

Az ünnepi szentmise főcelebránsa Fazakas Zoltán Márton apát volt, aki a 2016/17-es tanévre a Jóisten gazdag kegyelmét kérte a Premontrei közösségére és munkálkodására.

Szombathely, 2016. szeptember 1.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére