Végre itthon is lízingelhető a Nissan Leaf

autonavigator.hu • 2014. július 26., szombat •
Az elektromos autók terjedésének jelentős gátja, hogy senki sem meri megvásárolni őket. Bár feláruk akár belátható időn belül megtérülhet, egyelőre még nem kellően ismert értékvesztésüket kevés vásárló meri csak bevállalni. A Nissan Leaf, az eddig legnagyobb példányszámban értékesített villanyautó végre itthon is lízingelhető.
Végre itthon is lízingelhető a Nissan Leaf

A Magyar Elektromobilitás Szövetség és Business Lease Hungary összefogásában olyan operatív lízing konstrukció került kidolgozásra a Leafre, amelynek havidíja egy dízelmotoros alsó-középkategóriás autó díjához mérhető, és havi 2000 km megtétele esetén a két autó üzemanyagköltséggel együtt számolt havi költsége már azonos szintre kerül. Jelenleg kétféle, 36 vagy 60 hónapos konstrukció választható, egységesen évi 25 000 kilométeres futásteljesítménnyel, havi 144 900, illetve 129 900 forintos, a finanszírozás mellett a biztosításokat, az adókat, a karbantartásokat, a kopó-forgó alkatrészek és a gumik, valamint az adminisztráció és az assistance költségét is tartalmazó havidíjjal.
"Számításainkból egyértelműen kiderül, hogy nagy futásteljesítmény esetén a karbantartási díjakat is figyelembe véve, egy kisebb vállalkozás számára akár évi 60 ezer forinttal kevesebbe kerülhet egy Nissan LEAF, mint a dízelmotorral szerelt hagyományos modell. Ráadásul egyes városokban, melyek száma folyamatosan bővül, elektromos autóval ingyen parkolhatunk, amivel akár további évi 50 ezer forintot takaríthat meg a Nissan LEAF tulajdonosa. Ez azt jelenti, hogy egy cég, amely 10 LEAF-et üzemeltet a gépkocsiparkjában, évente 1,1 millió forint megtakarítást is elérhet" − mondja Gürtler Miklós, a Business Lease Hungary kereskedelmi igazgatója.
Ha az elektromos autók töltőhálózata tovább bővül Budapesten és más nagyvárosokban, akkor az elektromos autók töltése a jövőben már nem jelenthet problémát. Ennek a fejlesztési folyamatnak a következő, meghatározó lépése lehet a Nemzetgazdasági Minisztérium által márciusban meghirdetett Jedlik Ányos terv, amely nem csak az elektromos járművek és töltőállomásaik számának fejlesztését tűzi ki célul, de annak a teljes informatikai, fizetési és közlekedési infrastruktúrának a kialakítását is, amely egy elektromos közlekedést komolyan gondoló ország számára kiemelkedő fontosságú.
"A legtöbb akadály már elhárult a magyarországi elektromos autózás robbanásszerű megindulása elől. A következő lépésként a szakmai és társadalmi szereplők, a gazdasági vállalkozások és a politikai döntéshozók szoros együttműködésére lesz szükség ahhoz, hogy mihamarabb kialakulhasson egy megfelelően szabályozott, az e-mobilitás eleterjedését segítő környezet. Ebben a munkában kíván meghatárózó szerepet betölteni és segítséget nyújtani a Magyar Elektromobilitás Szövetség is" − teszi hozzá Stekl László, a Magyar Elektromobilitás Szövetség elnöke.

közösség

további frisss

lap tetejére