Végre! Itt vannak a Facebook új reakciógombjai!

frisss.hu, player.hu • 2016. január 27., szerda •
Vége annak, hogy csak örülhettünk valaminek.
Végre! Itt vannak a Facebook új reakciógombjai!

A Facebook történelmének egyik legnagyobb, illetve felhasználói oldalról legjelentősebb változás előtt áll. Mint Chris Cox, a cég alelnöke bejelentette, eldőlt, hogy pár hét múlva már nem csak smiley-t nyomhatunk egy-egy posztra való reagáláshoz, hanem újabb öt emoticon közül is választhatunk. Sokszor és sokan kritizálták a Facebookot amiatt, hogy nem adott lehetőséget különböző érzelmi reakciónk kinyilvánításához, legalábbis nem segítette leegyszerűsíteni a megjelenítést beépített reakciógombok által. Nos, úgy tűnik, meghallgatásra talált a sok millió óhaj, és engedett a cég.

Az öt új reakciógomb tesztelése már be is fejeződött. Ahogy az egy ekkora cégtől elvárható, nagyon komolyan végezték a hatásvizsgálatokat. Szociológusok és kontrollcsoportok is tanulmányozták, mennyire érthető egy-egy gomb jelentése, mennyire egyszerű a használata, milyen a fogadó oldali reakció és így tovább. Cox elmondta, hogy természetesen nem csak ez az öt új gomb volt bent a kalapban kezdetben, például a „Yay”-gombnak hívott ikont is törölték a végleges listáról, ugyanis úgy találták, hogy az elragadtatás ikonja nem volt tisztán értelmezhető.

Az újdonságok a következők:

Mérges, szomorú, csodálkozó, nevető fej, és a szívecske.

Ezekkel végre elkerülhető lesz, hogy például egy-egy gyászhírt be kelljen lájkolni, ha azt szeretnénk, hogy lássák együttérzésünket. Az eredeti lájk gomb természetesen megmarad, így összesen hat emoticon közül választhatjuk ezentúl ki, melyik is fejezi ki legmegfelelőbben gondolatainkat, érzéseinket.

közösség

további frisss

lap tetejére