Védjük meg az országot!

Szerző: frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2017. október 11., szerda •
Az a felelősség, amit az ország vezetősége visel, az első sorban a magyar emberek biztonságára vonatkozó felelősség – hangzott el azon a lakossági fórumon, melynek témája a migrációval kapcsolatos Nemzeti Konzultáció volt. A rendezvény előadói arra biztatták a megjelenteket, hogy éljenek a lehetőséggel, és válaszoljanak a kiküldött kérdőíveken megfogalmazott kérdésekre.
Védjük meg az országot!

Nem fértek el az érdeklődők a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ II. emeleti nagytermében, így még az előcsarnokba is székeket kellett tenniük a rendezőknek azon a lakossági fórumon, melynek témája a migrációval kapcsolatos Nemzeti Konzultáció volt. A rendezvény házigazdája Hende Csaba országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke volt. Meghívott előadóként pedig Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkár érkezett Szombathelyre.

A rendezvény Soltész Miklós előadásával kezdődött. Az államtitkár sorra vette azt a hét, a Soros-tervvel kapcsolatos kérdést, melyre a kormány a lakosság válaszát várja. Elsőként arról volt szó, hogy Brüsszel évente egymillió bevándorlót akar Afrikából, illetve a Közel-Keletről betelepíteni Európába. Ezt követően a határok tervezett felszámolásáról, megszüntetéséről beszélt az előadó, ami egyben azt is jelentené, hogy lebontatnák velünk azt a kerítést, mely Magyarországot déli irányból védi. A harmadik témakör a migránsok kötelező szétosztásáról szólt, míg a negyedik a kötelező anyagi támogatásukról. Utóbbi értelmében minden bevándorló két év alatt összesen 9 millió forintnyi támogatást kapna a befogadó országtól. Ötödik témapontként azon bűncselekményekről tett említést az előadó, melyek esetleges elkövetéséért a Soros-terv értelmében a migránsok enyhébb büntetést kapnának. Ez már csak azért is nagyon elgondolkodtató, mivel a bevándorlók nem egy esetben súlyos bűntetteket, például nemi erőszakot követnek el. Hatodikként a nemzeti nyelvekről és a kultúrákról értekezett Soltész Miklós, aki azon véleményét fogalmazta meg, hogy ezek a határokhoz hasonlóan megszűnnének a tömeges migrációnak köszönhetően. Az utolsó pont pedig azokról a támadásokról, büntetésekről szólt, melyeknek azok az országok vannak már most is kitéve, melyek ellenzik a bevándorlást.

 

Soltész Miklós után a házigazda Hende Csaba szólt az egybegyűltekhez. Az Országgyűlés alelnökének beszédében a felelősség játszotta a főszerepet.
Az a felelősség, amit az ország vezetősége visel, az első sorban a magyar emberek biztonságára vonatkozó felelősség. Ez azért is lényeges ebben az esetben, mert senki sem tudna olyan Európát érintő terrortámadást említeni az utóbbi hónapokból, évekből, melynek ne lenne migrációs háttere. Ezeket a súlyos bűncselekményeket nem egy esetben második-, illetve harmadik generációs bevándorlók követték el. Ez pedig azt jelenti, hogy kudarcot vallott az integrációjukhoz fűzött mindenfajta illúzió. Nem túlzás azt állítani, hogy ahová a migránsok beteszik a lábukat, oda beköltözik a generációkon át tartó életveszély. Ezt pedig egyetlen módon lehet megakadályozni: nem kell beengedni őket – fogalmazott Hende Csaba.  

 

A rendezvény végén az Országgyűlés alelnöke arra hívta fel a megjelentek figyelmét, hogy a Nemzeti Konzultáción való részvétel lehet a záloga annak, hogy a kormány meg tudja védeni az ország lakosságát. Lezárásként pedig azzal kapcsolatos  reményét fejezte ki, hogy a szombathelyiek a kérdőívek kitöltésében és visszaküldésében is olyan aktívak lesznek majd, mint amilyenek a migrációra vonatkozó népszavazás esetében voltak.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére