Vébé után, Universiade előtt

Szita Róbert - Fotó: Igaz Bálint és Bodorkós Máté • 2017. augusztus 23., szerda •
A Dobó SE két kalapácsvetője Németh Zsolt mesteredző vezetésével a hétvégén utaztak el Tajvanra, a főiskolás és egyetemi sportolók világbajnokságára, az Universiádéra. Női kalapácsvetésben Gyurátz Réka indul.
Vébé után, Universiade előtt

Az ELTE-SEK hallgatójával beszélgettünk.

Pár napja érkeztél haza Londonból és már indulsz is tovább. Volt időd edződdel kiértékelni a felnőtt világbajnokságot?
Valóban sűrű a program, de mi már ezt megszoktuk. A felnőtt világbajnokságon elért eredményemmel elégedett is vagyok, meg nem is. Ilyet még nem csináltam, hogy egy versenyen mindkét bemelegítő dobásom a hálóban kötött volna ki. Aztán az első verseny-dobásom is ott végezte, majd kicsit összeszedtem magam, de ez nyilván befolyásolta a legjobb dobás távolságát. Összességében a dobásom eredményével nem, de a 16. helyezésemmel elégedett lehetek. Még nagyon fiatal vagyok, sok vébén bizonyíthatok.

Hogy érezted magad, milyen volt a világbajnokság hangulata?
A londoni hangulat félelmetes volt, hiába selejteztem délelőtt, akkor is szinte tele volt a stadion, közel 60 ezer ember szurkolt, amikor pedig hazai versenyző következett, szinte hangrobbanást tapasztaltunk. Ennek ellenére nem izgultam, nagyon tetszett, élveztem a versenyt. Talán Pekingben, az olimpián voltak ennyien, de itt a közönség jobb, szakértőbb volt.  

Tajvanon rendezik az Universiádét. Tudsz már az ellenfelekről?
Még nem tudom pontosan, kik indulnak, az viszont biztosnak tűnik, hogy a londoni vébéről is jól ismert két fiatal lengyel lány és a 70 méter felett tudó azeri is ott lesz, szóval nem lesz komolytalan versenyszám a női kalapácsvetés.

Mikor lennél elégedett?
Az elsődleges cél a legjobb 8 közé jutás, aztán majd a helyszínen és a rajtlista ismeretében kiderül, hogy pontosan milyen helyezésre lehetek esélyes. Ezen a világversenyen szeretnék igazán jó eredményt elérni, célba veszem a dobogót. A lelkemnek nagyon jót tenne a 70 métert megközelítő eredmény.

A Dobó SE kiválósága, Németh László és Németh Zsolt tanítványa, Gyurátz Réka augusztus 24-én, csütörtökön selejtez és szombaton dob majd a döntőben.
 
 

közösség

további frisss

lap tetejére