Vaskeresztes hagyományt teremt

szróbert-HCs • 2014. július 20., vasárnap •
Már régóta szerettünk volna olyan programot lebonyolítani, melyben nemcsak a horgászat, hanem a térség turisztikai, kulturális kínálata is megmutatkozik, emellett az itt élő halfajokkal is megismerkedhetnek a kilátogató érdeklődők - hangzott el Vaskeresztesen. A július 19-20-i Pinka-völgyi Halas Napok fővédnöke, Hende Csaba országgyűlési képviselő volt, aki a halétel-készítő és horgászverseny díjait is átadta.
Vaskeresztes hagyományt teremt

Noha a hal úszni kíván, a magyar nép mégis halfogyasztó társadalom és ezért is kiváló rendezvény a Pinka-völgyi Halas napok - emelte ki Hende Csaba, aki miden szervezőnek és résztvevőnek köszönetet mondott az áldozatos munkáért. 
Érdekesség, hogy a csapatok főleg megyénkből, a Pinka völgyi településekről, többen Vasvárról, de Zalából, sőt még a fővárosból is érkeztek. 

Vaskeresztes polgármestere, Balázs János elmondta, hogy nagy öröm számára az első ízben megrendezett Pinka-völgyi Halas napok. 
Úgy szerettük volna összeállítani a műsorfolyamot, hogy mindenki megtalálja magának kedves programot. Szeretnénk hagyományt teremteni, hiszen a vörösboráról híres Vaskeresztest halas rendezvénnyel és horgászattal is tovább népszerűsíthetjük. A turizmust és az idegenforgalmat szerettük volna megismertetni a Pinka-völgyi településeken. Ezzel a projekttel összefüggő 30 milliós beruházásunk októberben indul, célunk nem más, mint a turizmus és az idegenforgalom fejlesztése - tette hozzá a helyi polgármester. 

Puskás Norbert főszervező a frisss.hu-nak a helyszínen elmondta, hogy egy Leader pályázat keretében a Vas megyei Horgászszövetség rendezte a Pinka-völgyi Halas napokat. 
A Velencei tó térségével közösen rendezünk halas programokat és horgászversenyeket. Ez az állomás pedig a Vas megyei Horgász szövetség székhelyén, Vaskeresztesen, a Pinka mellett zajlott. Az indok pedig az, hogy már régóta szerettünk volna olyan programot lebonyolítani, melyben nemcsak a horgászat, hanem a térség turisztikai, kulturális kínálata is megmutatkozik, emellett az itt élő halfajokkal is megismerkedhetnek a kilátogató érdeklődők. Bízunk benne, hogy a rendezvényt jövőre újra, immár hagyományt teremtve is megtarthatjuk.    
Elég színes volt a programkínálat, hiszen kispályás focicsapatok is össze mérték erejüket, de a gyermekeknek is szerveztünk programokat, ugrálóvár, arcfestés, valamint lufihajtogató bohóc és Bodnár Attila és Pap Rita koncert is szórakoztatta a nagyérdeműt, majd este könnyűzenei koncertekkel zártunk
- tudtuk meg Puskás Norberttől. 

Vaskeresztesen azt is megtudtuk, hogy sajnos a Pinka megviccelte a résztvevőket, mert bezavarasodott a víz, ezért több szakaszon sem tudtak horgászni, ám így is 17 halászlé főző, illetve halétel készítő csapat volt és több kategóriában is győztest tudtak hirdetni.
A kitűnő hangulatú rendezvény első napján a horgászverseny és a halétel-készítő verseny győztesei is átvehették elismeréseiket. A rendezvény második napján, július 20-án, vasárnap gyermekvetélkedőkkel és horgászati bemutatókkal, műlegyező horgászversennyel kedveskedtek a kilátogatóknak. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére