Vasalja ülhetett fel az amatőr kosarasok trónjára

PCS - fotó: Tóth Arnold • 2017. május 27., szombat •
Akárcsak a döntő, úgy a bronzmérkőzés is rendkívül izgalmas és színvonalas összecsapást hozott.
Vasalja ülhetett fel az amatőr kosarasok trónjára

Május utolsó szombatján tartották meg a városi-városkörnyéki amatőr kosárlabda bajnokság döntőjét. A  Brenner János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tornacsarnokában szép számmal érkeztek a nézők, hogy a bevásárlóközpontok zsúfoltsága helyett ínycsikladó sportcsemegével töltsék a délelőttöt.

A harmadik helyért a Vasi Kosár Klub és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapata mérte össze a tudását. A találkozót a SzoESE kezdte jobban és leginkább a palánk alatti játékot erőltetve Simon Bence vezetésével kisebb előnyre is szert tettek. A folytatásra azonban a VKK összekapta magát és a Wittinger-Balogh duó vezetésével meg is fordították az állást. A záró negyedben mindent megtett a SzoESE, de a győzelmet már nem tudták megszerezni, így a harmadik helyen a Vasi Kosár Klub végzett.

A döntő ugyanilyen kiegyenlített és fordulatokkal teli volt. A 9700.hu Ingatlaniroda és az Autó Egyed HSE Vasalja együttesében tele volt több, egykor az élvonalban is megfordult játékosokkal. Elég csak Henrik István, Jarosevits Róbert vagy épp Vavra Péter nevét említeni. A Vasalja kezdte jobban a találkozót Földes és az ex-körmendi center kosaraival tettek szert előnyre, amit a második negyedben ledolgozott a 9700.hu. A vezetést azonban nem sikerült átvenniük, mert mindig volt a vendégeknél, aki betalált. Az utolsó negyedben pedig bebiztosította győzelmét az Autó Egyed HSE.

 

Bronzmérkőzés

Vasi Kosár Klub - SzoESE
33-28
(5-8, 9-5, 13-5, 6-10)

 

Döntő

9700.hu Ingatlaniroda - Autó Egyed HSE Vasalja
40-48
(8-17, 11-7, 11-9, 10-15)

 

Eredmény:

1, Autó Egyed HSE Vasalja
2, 9700.hu Ingatlaniroda
3, Vasi Kosár Klub
4, SzoESE

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére