Városi Bál: a díszvendég, a szereplőgárda és az étlap is helyi érték lesz

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. január 07., csütörtök •
Mértékadó és mértéktartó lesz a Szent Márton Jótékonysági Bál – hangzott el azon a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón, melyet Puskás Tivadar polgármester és Parais István, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója tartott.
Városi Bál: a díszvendég, a szereplőgárda és az étlap is helyi érték lesz

A Városházán megtudtuk, hogy a január 16-án rendezendő Városi Jótékonysági Bált a megújult AGORA – Művelődési és Sportházban rendezik. 
Elkezdődött a báli időszak, a hétvégi megyebált követően, január 16-án már a Szent Márton Jótékonysági Bált is megrendezzük – kezdte tájékoztatóját a polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy a bál fővédnöke dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, míg a bál díszvendége a szombathelyi születésű Schrammel Imre, Kossuth-díjas keramikus művész, a Nemzet Művésze lesz, akinek egyébként nemrégen igen sikeres, több hónapon keresztül tartó kiállítása is volt a megyeszékhelyen. A polgármester a sajtótájékoztatón azt is megígérte, hogy a város hamarosan méltó elhelyezési körülményeket biztosít a Schrammel-gyűjteménynek.

Mértékadó és mértéktartó lesz a város legrangosabb bálja – mondta el Parais István, az AGORA – Művelődési és Sportház igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a díszvendég mellett a szereplőgárda és az étlap is helyi érték lesz. A terített asztalon ugyanis megtalálható lesz – a többi között – a virsli toronyi kenyérrel és házi tormával is. 

Megtudtuk, hogy a program során a vendégeket a 35 éves Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar fogadja. A köszöntő után a bálnyitó táncot a LORIGO TSE bajnok párosai mutatják be. Az est folyamán szombathelyi tehetségek, így Nagy Jonathan bűvész, az Energy Dance Team, a SAVARIA TSE formációja, valamint Ziskó Olivér Misztikus tűzszínháza is fellép. Éjfélkor pedig az X-Faktor korábbi győztese, a Szombathelyhez ezer szállal kötődő Danics Dóra ad műsort.

A bál ideje alatt bor - és pálinkakóstoló lesz az aulában, valamint kártya és rulett a különteremben. A zenéről a Spectrum Band gondoskodik. A báli műsort Perlaki Nóri vezeti, a díszőrséget pedig a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület 11-es Huszár Tagozata biztosítja.

Az MSH jegyirodájában, a Március 15. téren még beszerezhetőek a 15 ezer forintért árusított jegyek. A jótékonysági est bevételét a szervezők a Szombathelyért Jóléti Alapítvány számára ajánlották fel. A Városházán azt is megtudtuk, hogy a világi Szent Márton Évet péntek este nyitják meg szintén az AGORA – Művelődési Sportházban. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére