Várakozáson felül szerepel a Haladás

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. április 22., szombat •
Ma a Debrecen vendégeként szerepel a tabella 4. helyén álló Haladás. A meccs, illetve a bajnokság vége előtt hat fordulóval Illés Béla sportigazgatót, a csapat többségi tulajdonosát kérdeztük.
Várakozáson felül szerepel a Haladás

Tegnap írtuk meg, hogy a Swietelsky Magyarország Kft. 300 millió forinttal támogatja az NB I-es klubot. 

Lassan a hajrájába ér a bajnokság, de vajon milyen ez a szezon?
Azt gondolom, hogy ez a bajnokság minden eddiginél kiegyensúlyozottabb. Tavaly kiemelkedett a mezőnyből a Ferencváros, idén viszont az sem számítana meglepetésnek, ha az utolsó helyezett legyőzné az első helyen állót. Ma már szinte mindegy, hogy a Videoton vagy a Gyirmót az ellenfél, a meccs ugyanolyan nehéz. Roppant szoros a mezőny, szerintem a várakozáson felül szerepel a csapat, a mi pozíciónk jelenleg jó és szeretnénk ezt megőrizni. A hátralévő hat fordulóban még minél több pontot össze kell gyűjtenünk és akkor minél előrébb végezhetünk. 

A szurkolók, a közönség és a csapat egyre jobban egymásra talál…
Ez igaz, de ehhez az eredményeink is hozzájárulnak. Amikor jönnek a győzelmek, a szurkolók is jobban örülnek. Azon vagyunk, hogy főleg a hazai meccseken minél több győzelmet arassunk, s ezzel stabilizáljuk a dobogó környéli helyezésünket. . 

A fiatalok is egyre több szerepet kapnak…

Igen, és nemcsak epizód szerepekről beszélünk, és egyre jobban be is illeszkednek a csapatba. Az Illés Akadémiát éppen azért hoztuk létre, hogy minél több fiatal játékost tudjunk adni a Haladás számára. Ez a folyamat már több éve elindult. A szabály azt mondja, hogy két fiatal játékos pályára lépése esetén jár a támogatás. Mi rendszeresen három fiatalt szerepeltetünk, de legutóbb négyen is pályára léphettek. Így aztán örömtelinek tartom, hogy hosszú távra megoldhatjuk a Haladás szereplését.    

A tabella 9. helyén tanyázó, szebb napokat is látott Loki és a Hali bajnoki meccse ma 18 órakor kezdődik Debrecenben. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére