Változatlanul sok az influenzás Vas megyében

Frisss.hu Fotó: healthline.com/slaintemagazine.ie • 2017. február 08., szerda •
Stánitz Évát, megyei tisztifőorvost kérdeztük az influenza járvány jelenlegi helyzetéről.
Változatlanul sok az influenzás Vas megyében

Az elmúlt héten az adatok szerint hogyan változott az influenza-helyzet Vas megyében?

Az ötödik hét adatai azt mutatják, hogy az influenzás megbetegedések száma az előző hetihez képest minimálisan emelkedett csak,  változatlanul magas intenzitású járvány van. Az informális tudásunk szerint a háziorvosok mindegyike azt jelzi, hogy rendkívül sok beteg van még.

Mi tudhatunk a közösségi járványok helyzetével kapcsolatban?

Mérséklődött a számuk, egyetlen egy iskolai magas hiányzásról tudunk csak, így azt mondhatjuk, hogy már túlhaladt a járvány. A betegeknek 22 százaléka 14 év alatti gyermek, 32 százalékuk a 15-35 éves felnőtt és 46 százalékuk a 35 évnél idősebb korcsoportba tartozik.

Van olyan területe esetleg Vas megyének, ahol még több az influenzás a többi területhez képes?

Körmenden és térségében valamelyest mérséklődött a járvány intenzitása és gyakorisága. Ezen a héten a Sárvári járás területén nőtt a megbetegedések száma.

Hogyan tehetünk azért, hogy a járvány gyorsabban csökkenjen?

A legfontosabb most az, hogy aki beteg, az tényleg próbáljon otthon maradni a saját és a közösség érdekében is. Ezt sokszor elmondtuk, de tapasztaljuk, hogy azért ha nem is súlyos lázas állapotúak, mert azok nem tudnak szinte felkelni sem, de alacsonyabb hőemelkedéssel, köhögő, náthás emberek szép számmal megfordulnak közösségi rendezvényeken és közlekedési eszközökön is, hogy ők próbálják a gyógyulási idő pár napját otthon tölteni.

közösség

további frisss

lap tetejére